Вчителі фізики Сторожинецької громади говорили про компетентнісний підхід у викладанні предмету

Нещодавно на базі Сторожинецької гімназії було проведено виїзне засідання методичної студії  для вчителів фізики Сторожинецької ОТГ на тему: «Компетентнісний підхід у викладанні фізики за оновленими програмами» . Засідання відбулося за участю методиста науково-методичного центру природничо-математичних дисциплін ІППО ЧО Борчі В.К. та методиста центру надання методичної допомоги відділу освіти, сім’ї, молоді та спорту Сторожиецької міської ради Багрій В.М.

В ході роботи студії слухачі були ознайомлені зі змістовими та структурними змінами в оновлених навчальних програмах з фізики для 7-9 класів.  Найважливішим акцентом  стали шляхи  впровадження компетентнісного підходу під час викладання фізики та реалізації наскрізних змістових ліній: «Екологічна безпека та сталий розвиток», «Громадянська відповідальність», «Здоров’я і безпека», «Підприємливість та фінансова грамотність».

Було розкрито значимість ключових компетентностей Нової української школи, які є основою успішної самореалізації учня. Також вчителі були ознайомлені з новими програмами з фізики та астрономії для 10-11 класів загально-освітніх навчальних закладів, які будуть чинні з 1 вересня 2018 року.

Вчителем фізики Сторожинецького районного ліцею Ікованюком В.М. проведено пристендовий бінарний урок на тему: «Випаровування і конденсація. Використання анімації при моделюванні фізичних процесів», на якому продемонстрована інтеграція понять, що використовуються на уроках фізики та інформатики.

Джерело: ЦНМД ВОМС

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ