Українські народні традиції – невичерпне джерело виховання дітей дошкільного віку

Кожна нація, кожен народ, мають свої традиції, звичаї, обряди та свята, становлення яких відбуваються протягом багатьох століть. Народні традиції – це неписані закони, якими користуються в найменших щоденних і найбільших всенаціональних справах.

Перед сучасною системою дошкільної  освіти стоїть завдання залучення дітей  до історичної пам’яті народу, а значить  і збереження її в наших дітях. Знання спадщини необхідно кожному народу, адже наше минуле  це фундамент стабільного, повнокровного життя в сьогоденні і запорука розвитку в майбутньому.

Український народ  невичерпне джерело духовних цінностей. І тому завдання педагогічного колективу і батьків Сторожинецького ДНЗ «Чебурашка» спрямоване на те. щоб познайомити дитину з національними традиціями; навчити поважати і шанувати пам’ять предків; виховати шанобливе ставлення до свого  коріння; розвинути інтерес до української народної спадщини шляхом систематичного і цілеспрямованого залучення дітей до витоків народної культури.

У виконанні цих завдань  допомагають проведення свят у ДНЗ за народними традиціями. Наприклад, це «Андріївські вечорниці» у старшій групі (вихователі Григоршиця Н.І., Бліжинець Л.І). Слід мати на увазі і той факт,що українські народні звичаї та обряди є цікавими та насиченими, глибоко моральними і глибоко беруть за душу кожну людину.

Щасливі ангелятка, які зустрічали подарунки від святого Миколая у середній групі (вихователі Гаденко Ф.В., Токарюк Н.П.) були у цей день неперевершені.

Такі засоби та форми роботи спрямовані на формування сильних особистостей, які мають жити у цільній духовно єдиній українській громаді. Завдяки народному вихованню забезпечується наступність, спадкоємність поколінь, коли усі знання та цінності батьків-дідів передаються дітям.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ