Увага водіям Сторожинеччини! Вступили в дію зміни до Правил дорожнього руху та збільшились деякі покарання за їх порушення

Зміни до ПДД

Увага водіям Сторожинеччини! З 1 січня 2018 року вступили в дію зміни до Правил дорожнього руху та збільшились деякі покарання за їх порушення.

Так, зменшено максимально допустиму швидкість, з якою можна рухатись в населених пунктах. З 1 січня вона стала 50 км/год. Разом з тим порушенням буде вважатись перевищення встановленої максимальної швидкості більш як на 20 км/год., тобто до відповідальності будуть притягуватись особи, які рухаються зі швидкістю більшою 70 км/год.

За паркування на місцях спеціально призначених для паркування транспортних засобів інвалідів – встановлюється штраф до 1700 грн.

Крім того, пропонується значно збільшити штраф за керування транспортним засобом без посвідчення водія – до 10200 грн. та за повторне керування без посвідчення – 40800 грн.

Планується внести відповідальність особам, які керують автомобілем після позбавлення їх права керування транспортними засобами. Так, перший штраф планується ввести в розмірі 20 400 гривень, а за повторне вчинення цього порушення протягом року – 40 800 гривень.

Крім того, планується ще більше посилити відповідальність за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Наразі обговорюється питання, щоб ввести кримінальну відповідальність за керування в стані алкогольного сп’яніння.

Адвокат Андрій Осокін

Категорія: Інформація
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ