Поляки подарували Сторожинцю нове пожежне авто. Фото+Відео

Польська пожежна машина

Сьогодні, 11.06.2015 р. в Сторожинці біля будівлі районної ради відбулася передача пожежного автомобіля, який був подарований громадою польського міста-партнера Жгув нашим рятувальникам. На урочистостях були присутні гості з Польщі, а також районне керівництво та представники обласної влади. Зустрічали польську делегацію з почестями та піснями. На нове авто зібралися подивитися учні шкіл, особливо їх порадувала демонстрація можливостей спецавто.

8

“Сьогодні відбулася передача пожежного автомобіля, який польська громада подарувала у власність ДПРЧ-12 м. Сторожинець для обслуговування міста та району. – коментує начальник РВ ДСНС Сеник Андрій Володимирович. – Для наших місцевих пожежників цей автомобіль являється класом вище, ніж ті, які наразі експлуатуються. Він вміщає в собі 4 тони води, в той час, коли наші вміщають лише 2,5 тони. Також польські колеги-пожежники подарували шість касок для наших Сторожинецьких рятувальників.

1

9

Хочу щиро подякувати польським колегам, голові Сторожинецької РДА Бартошу Ярославу, який приймав активну участь в процесі переговорів, а також підприємцям м. Сторожинець, які надали допомогу для юридичного оформлення даного автомобіля, а саме Василю Бойчуку, Віталію Манілічу, Василю Ілько та багатьом іншим, які долучилися. Даний автомобіль буде стояти на постійній сторожі в нашому районі, але будемо надіятися на краще, на те що він якомога менше буде виїжджати на тривожні виклики.”

7

Голова Товариства Польської Культури ім. Адама Міцкевича в м. Сторожинець Гризюк Михайло Антонович:
“Така пожежна машина – вже друга в районі. Перша пожежна машина була початком шестилітньої співпраці між містом-партнером Жговом і селом Старою Красношорою в Сторожинецькому районі. Ту машину передали Старій Красношорі через те, що місцеві поляки дивувалися, що в селі немає власної пожежної машини. Вона стала в нагоді селянам – нею не тільки гасять пожежі, але й розчищають дороги зимою тощо. Друга пожежна машина є наступним дружнім жестом зі сторони Польщі.

Польська пожежна машина

Зараз польські пожежні машини – призначені в більшості тільки для того, щоб працювати по місту. А ця машина повнопривідна, призначена для пересіченої та гірської місцевості. Хоча, як уточнив бурмістр міста Жгова Конрад Кобус, за останні роки в Польщі дуже мало пожеж, тому пожежні автомобілі здебільшого працюють як рятувальні – виїжджають в зв’язку з аварійними ситуаціями.

5

Машину передавали бурмістр Жгова Конрад Кобус, який підписував угороду передачі, разом з Станіславом Беднарчиком, заступником голови Воєводського уряду пожежної охорони в Лоджі. Також до нас завітали комендант повідовий ПСП РП в Колушках Марек Дуда, Даріуш Кшевінський – голова ОСП Жгув, Влоджімєж Питка – начальник ОСП Романов, Марчін Пулронік, Мачей Садовські, Якуб Надєльські – члени ОСП Бронішін-Дворські, та представник міського уряду в Жгові Влоджімєж Качмарек.

6

Сьогодні були задані запитання, в чому полягає ще співпраця між нашими містами. Хочеться розповісти, що, наприклад, тоді, коли була повінь, то для жителів м. Сторожинець була вислана гуманітарна допомога у вигляді одягу, медикаментів, медичних засобів та продуктів харчування. Також неодноразово як уряд нашого міста виїжджав в гості до Польщі та навпаки.

3

10

Співпраця також полягає у обміну молоддю – діти, а також молодь з Старої Красношори неоднарозово відвідували відпочинкові табори в Жгові. В серпні молодь також буде їхати до Польщі на відпочинок в відпочинковий табір. Також виділена фінансова допомога з польської сторони для побудови столової для дітей в Старій Красношорі.

Закінчу словами бурмістра – наша співпраця більше виходить з серця, ніж з документів та матеріальних вигоди.

Категорія: Важливо Новини міста
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ