В РБНК відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України

Сьогодні, 22 січня 2018 року, у приміщенні районного Будинку національних культур відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності, який відзначають в Україні згідно з Указом Президента від 21 січня 1999 року.

Свято було встановлено через велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної української держави.

В День Соборності був підписаний акт злуки між УНР та ЗУНР, який став могутнім виявом волі українців до консолідації, свідченням їх самовизначення та становлення політичної нації.

На початку заходу пролунав Гімн України у виконанні народно-аматорського хору Сторожинецького РБНК “Горицвіт”, після чого вшанували хвилиною мовчання Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів АТО і поклали квіти до меморіалу Небесної Сотні.

До всіх присутніх в залі звернулися з вітаннями голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова Сторожинецької районної ради Іван Лосік та перший заступник голови Сторожинецької громади Петро Брижак.

Для гостей зі сцени виступили народні аматорські колективи та виконавці.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ