Антикорупційний семінар в Сторожинці

main

11.06.15 р. пройшов районний семінар на тему «Механізми громадського антикорупційного контролю за використанням державних фінансів», організований Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД).

На ньому були розглянути питання, що стосувалися налагодження комунікації між громадськими активістами, представниками влади та ЗМІ; вивчення кращих праксемітик контролю над використанням державних фінансів та удосконалення інструментів з протидії корупції на місцевому рівні.

Антикорупційний семінар

Семінар проводили старший аналітик МЦПД Анатолій Окситюк та директор департаменту внутрішньої політики МЦПД Ярослав Ковальчук. На заході були присутні представники центру Тетяна Близнюк та член правління МЦПД, в.о. виконавчого директора Сергій Кіщенко. Також завітали представники міжнародної моніторингової місії ОБСЄ та голова Сторожинецької РДА Бартош Ярослав Михайлович.

2

Допомагав організовувати проведення семінару голова СММГО “МіСто” Максим Михайлович Пансик. Відкривав засідання заступник голови Сторожинецької районної ради Патарак Іван Вікторович.

6

Загалом захід пройшов дуже вдало, були зачеплені важливі питання, що стосувалися протиправних заволодінь майном підприємств, установ та організацій; нецільового використання бюджетних коштів, зловживання владою або службовим становищем, незаконне збагачення, зловживання впливом тощо.

4

Від присутніх були задані питання, на які вони отримали від лекторів відповіді.

“Місяць тому до мене звернулися представники Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД) з проханням допомогти у проведенні семінару за тематикою антикорупційного контролю на базі Сторожинецького району, – розповідає організатор заходу Максим Пансик, – оскільки я вважаю, що наш район повинен бути найкращим районом області та прикладом для інших районів. Я не задумуючись погодився. В першу чергу звернувся з організаційними питаннями до голови районної ради Катерини Георгіївни Гуцуляк, якій дуже вдячний за підтримку у проведенні та організації заходу.

Також дуже вдячний за інформаційну підтримку районній газеті “Рідний край” та районному порталу Сторожинець.інфо, які розмістили
оголошення про проведення семінару та зараз висвітлюють для громади цю подію.

3

Щиро вдячний колективу районного Червоного Хреста та колективу Сторожинецької ЗОШ №1 І-ІІІ ст. за моральну та технічну підтримку в проведенні семінару.

І найбільше я хочу подякувати саме учасникам семінару, які проявили громадську свідомість та взяли активну участь у семінарі. Лідери громадських організацій району, фахівці органів виконавчої влади і місцевого самоврядування, керівники закладів охорони здоров’я району, гості з обласного центру і небайдужі громадяни району – так тримати!

Антикорупційний семінар

Спеціалісти МЦПД були приємно здивовані і задоволені участю громади району у семінарі. І поділились таємницею, що даний семінар далеко не останній захід з запланованих для нашого прогресивного Сторожинецького району.”

Категорія: Важливо Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ