В “Юності Підгір’я” відбувся районний фестиваль-конкурс народного танцю

Минулого тижня, з метою національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, пропагандою та збереженням кращих народних традицій, надбань, шляхом підтримки талановитих хореографів та їх хореографічних колективів народного танцю, в ЦЕВ «Юність Підгір’я» проходив районний фестиваль-конкурс народного танцю, в якому взяло участь 17 хореографічних колективів.

Конкурс відбувся в трьох вікових категоріях: молодшій (9 – 11 років), середній (12 – 15 років) та старшій (16-18 років). Колективи народного танцю представляли по одному хореографічному номеру у фольклорній або народно-сценічній формі.

Цікавим було те, що серед традиційних румунських, українських танців були представлені інші танці народів світу – китайський та грузинський.

Захід проходив у дружній атмосфері, де учасники та їх керівники мали можливість продемонструвати свої хореографічні здібності та обмінятись досвідом.

Переможцями фестивалю стали танцювальний колектив «Кам’янчанка» (кер. Анна Савчук) Кам’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів, танцювальні колективи «Перлина» та «Перлинки» Сторожинецького ЦДЮТ (кер. Інна Хмурич), танцювальний колектив «Чудеяни» (кер. Діана Міглей, Олена Падурі) Чудейської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Чудейської громади.

Ці колективи представлятимуть Сторожинецький район і, відповідно, Чудейську громаду у березні 2018 року на обласному фестивалі народного танцю, який відбудеться в ОЦЕВ «Юність Підгір’я» міста Чернівці.

Висловлюємо вдячність всім учасникам фестивалю, керівникам колективів, батькам, які є спонсорами участі дітей у конкурсах, і бажаємо, щоб любов до народного танцю та натхнення до творчості крокують поряд з Вами!

Джерело: методист художньо-естетичного напряму Сторожинецького ЦДЮТ Людмила Іліка

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ