Зміни у пенсійному забезпеченні громадян з 1 січня 2018 року

Пенсійний фонд

З 2018 року вийти на пенсію при досягненні пенсійного віку можуть лише ті особи, хто працював і сплачував страхові внески 25 і більше років.

З кожним наступним роком вимоги до кількості необхідного страхового стажу для пенсії будуть зростати (+ 1 рік). Таким чином, до 2028-го потрібно буде мати 35 років стажу. Ті, у кого його не набирається, зможуть піти на заслужений відпочинок лише в 63 роки. Якщо до 65 років людина має страховий стаж менше 15 років, пенсію вона не отримуватиме.

В той же час, в період з 1 січня 2018 року по 31 грудня 2020 року особам, які досягли пенсійного віку та не набули страхового стажу, передбаченого нормами статті 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, за умови наявності у них не менше 15 років страхового стажу, матимуть змогу призначити тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Зазначена тимчасова державна соціальна допомога (замість пенсії) призначатиметься органами соціального захисту населення і виплачуватиметься до досягнення такими особами віку, з якого вони набувають право на призначення пенсії.

Джерело: Сторожинецьке управління обслуговування громадян Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області

Категорія: Економіка
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ