За сприяння міської ради у гімназії провели навчальні стрільби з пневматичної гвинтівки

На сучасному етапі розвитку України є нагальна необхідність здійснення системних заходів, спрямованих на формування нового українця, що діє на основі національних та європейських цінностей. У зв’язку з цим Наказом МОН України № 641 від 16.05.2015 р. затверджено Концепцію національно-патріотичного виховання дітей і молоді.

Згідно з Концепцією, складовою частиною патріотичного виховання є військово-патріотичне виховання, зорієнтоване на формування у молодого покоління готовності до захисту Вітчизни, розвиток бажання здобувати військові професії, проходження служби у Збройних силах України, як у особливому виді державної служби.

У Сторожинецькій районній гімназії робота з військово-патріотичного виховання проводиться комплексно спільними зусиллями місцевих органів влади, освітнього закладу, батьків, громадських організацій та об’єднань.

1 лютого 2018 року на базі гімназійного тиру відбулося представлення проекту по організації стрільб з пневматичної гвинтівки учнівської молоді ЗНЗ міста.

Ініціатором проекту виступив голова Сторожинецької міської ради Карлійчук М.М. На заході також були присутні представник відділу освіти, молоді та спорту, провідний спеціаліст Парайко К.В., інспектор військово-облікового бюро Рудий О.В., начальник транспортно-господарського відділу міської ради Гринчук В.В.

З привітальним словом до шановного зібрання звернулася директор гімназії С.П. Алієва. Вона акцентувала увагу присутніх на важливості проекту, побажала учням успіхів у навчальній діяльності і рости справжніми патріотами та захисниками рідної України.

Під керівництвом військового керівника гімназії Усатюка С.Ф. учні гімназії та Сторожинецької ЗОШ І-ІІІ ст. №1 виконували нормативи по неповному розбиранню та складанню автомата Калашникова, споряджали магазин набоями, виконували вправи стрільб з пневматичної гвинтівки. Учні гімназії Кубак Валентин (11 кл.) та Гій Володимир (10 кл.) показали майстер-клас по розбиранню та збиранню автомата Калашникова. Складено графік стрільб учнівської молоді ЗНЗ міста на лютий-травень 2018 року.

Педагогічний колектив гімназії сподівається, що впровадження даного проекту під егідою Сторожинецької міської ради сприятиме зацікавленості молоді щодо служби у Збройних силах України, готовності до захисту України та виконання громадянського і конституційного обов’язку із захисту національних інтересів.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ