Сторожинецьким пожежникам презентували новий сучасний спецавтомобіль

Сьогодні, 16 лютого 2018 року, на майданчику перед будівлею Сторожинецької РДА урочисто презентували сторожинецьким рятувальникам новий пожежний спецавтомобіль МАЗ АЦ-4-60 виробництва ТОВ “ПК “Пожмашина” в рамках загальноукраїнської програми переоснащення підрозділів сучасною технікою.

Повнопривідний автомобіль повною вагою біля 19 тон обладнаний дизельним двигуном потужністю 330 к.с. та розрахований на 7 рятувальників. На собі він може нести 4 тони води та 400 літрів піноутворювача, а подати рукава на гасіння вогню з нього можна на відстань біля 400 метрів.

Крім того, презентована сторожинецьким пожежникам автівка була повністю укомплектована необхідним спорядженням – апаратами захисту органів дихання та зору, бензорізом та бензопилою, зовнішнім генератором, ліхтарями та потужним прожектором, рацією, компресором, ручним інструментом, пожежними рукавами тощо.

До присутніх звернулися начальник Управління ДСНС у Чернівецькій області, полковник Сергій Михайлюк, голова Чернівецької ОДА Олександр Фищук, голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова Сторожинецької районної ради Іван Лосік, народний депутат України Максим Бурбак.

Також до будівлі Сторожинецької РДА приїхали пожежні автомобілі Форд Транзит та Пежо 406, які урочисто передали нашим рятувальникам їх польські колеги на початку цього року і які вже розмитнили.

Після освячення отцем Михайлом автомобілів номерні знаки, ключі та сертифікати до всіх трьох автівок передали начальнику Сторожинецького РС УДСНС, майору Ігорю Манілічу, начальнику ДПРЧ-12, майору Антону Тугаріну та старшому водію ДПРЧ-12, старшині Василю Столяру.

Начальник Управління ДСНС у Чернівецькій області Сергій Михайлюк, голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова Сторожинецької громади Микола Карлійчук та начальник ДПРЧ-12 Антон Тугарін підписали спільний Меморандум про співпрацю.

В цьому документі сторони закріпили своє бажання розвивати співпрацю щодо цивільного захисту населення Сторожинеччини від надзвичайних ситуацій і подій техногенного та природного характеру.

Головне – закріпили на папері необхідність докласти спільних зусиль для будівництва нового пожежного депо для ДПРЧ-12 по вул. Хотинській, 3 у місті Сторожинець, адже нашим рятувальникам зараз конче необхідні нові сучасні приміщення та умови роботи.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ