В Давидівці відбувся вечір пам’яті “Ціна чужої війни”, присвячений річниці виведення військ з Афганістану

Вчора, 16 лютого 2018 року, в приміщенні актового залу Давидівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся вечір пам’яті “Ціна чужої війни”, присвячений 29-й річниці з Дня виведення військ з Афганістану. Захід підготували та провели учні 11-х класів разом із молодими класними керівниками Кучірка Д.І та Ільченко І.С.

На зустріч були запрошені нашi земляки, воїни-афганцi: Ковальчук Мірча Семенович, Бергоміцький Дмитро Михайлович, Завидюк Михайло Васильович та Мецканюк Віктор Васильович.

Воїни-інтернаціоналісти своїми розповідями про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині. Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі, не залишили байдужим жодного старшокласника, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна.

Особливо зворушливо сприймались розповіді воїна-афганця Ковальчука Мірчі Семеновича, який розповів школярам про подвиги своїх товаришів по службі.

Присутні вшанували світлу пам’ять тих, хто віддав своє життя, увійшовши в безсмертя, хвилиною мовчання.

Воїни-інтернаціоналісти і зараз є прикладом для багатьох, адже яку б посаду не обіймали – до своїх обов’язків ставляться дуже відповідально. Війна, незважаючи на всю її жорстокість, не тільки розлучає, але й поєднує людей. Тих, хто пройшов її дорогами, у кого є спільні спогади, братні почуття зв’язують на все життя.

“Сьогодні учасники Афганської війни – це живі люди, які ходять вулицями нашого мальовничого села Давидівка, яких треба також шанувати й пам’ятати, як і всіх героїв інших війн.” – зазначили на заході.

Джерело: заступник директора з виховної роботи С.Ф. Єдинак

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ