В Чернівцях відбулося відкриття персональної виставки робіт сторожинецького художника

Вчора, 16 лютого 2018 року, в Центрі культури “Вернісаж” Чернівецької міської ради відбулося відкриття персональної виставки сторожинецького художника Юрія Даскалюка, яка працюватиме до 5 березня. На огляд виставлено 28 полотен, виконаних в техніці олійного живопису.

Юрій почав свою творчу діяльність ще в юності з різьбярства по дереву, потім займався дизайном інтер’єрів і останніми роками надавав перевагу живопису.

Серед картин зображення квітів, натюрморти, пейзажі та картини з казковими персонажами. Як розповідає митець, кожен клоун на картинах був написаний з реальних людей і передає емоції та характер тієї чи іншої особистості.

Картин у автора набагато більше. Частина з них знаходиться в закордонних приватних колекціях. Свою схвальну думку про роботи Юрія висловили головний спеціаліст Управління культури Чернівецької ОДА Ігор Сорокоумов, завідувач відділу науково-освітньої роботи Чернівецького Художнього музею Лариса Курущак та заввідділом Чернівецького обласного центру з питань культурної спадщини, мистецтвознавець Галина Матвіїшин.

“Мене надихає на створення картин природа, навколишній світ, – розповідає художник Юрій Даскалюк. – Звичайно, дуже важлива підтримка рідних та близьких, особливо дружини та доньки. Завжди намагаюся помічати непомітні речі та передавати їх на полотні фарбами. Пізніше планую зробити спільну виставку з чернівецькими художниками саме на квіткову тематику.

Хочу висловити велику подяку директору Центру культури “Вернісаж” Ларисі Куваєвій та співробітникам Центру за сприяння та допомогу в проведенні персональної виставки моїх робіт”.

Категорія: Культура Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ