Ропча відсвяткувала своє 570-річчя

У неділю, 18 лютого 2018 року, у Ропчі відбувся урочистий концерт з нагоди 570-річчя села. Вперше цей населений пункт був згаданий 18 лютого 1448 року.

На заході, крім жителів Ропчі, були присутні голова Сторожинецької РДА Ярослав Бартош, голова Сторожинецької райради Іван Лосік, перший заступник голови Сторожинецької РДА Діана Ковальчук, народний депутат України Григорій Тиміш, консул Румунії у Чернівцях Елеонора Молдован, заступник, міністр-радник Іонел Іван з дружиною, член Національних спілок письменників. України, Румунії та Молдови, лауреат Міжнародної премії імені Івана Франка та Національної літературної премії імені Міхая Емінеску Мірча Лютик, редактор газети “Зорілє Буковіней” Ніколає Тома, представники духовенства, депутати районної та обласної ради і багато інших поважних гостей

Зі сцени звучало багато поздоровлень та побажань для жителів Ропчі. Нардеп Григорій Тиміш вручив сільському голові Іллі Олару Грамоту Верховної Ради України та нагрудний знак за заслуги перед Українським народом. На святі було присуджено звання Почесного громадянина села Ропча керівнику зразкового колективу “Ізвораш” Вікторії Костинян та колишньому очільнику Ропчанського колгоспу Георгію Максимюку.

Категорія: Важливо Відео Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ