В Банилові-Підгірному відзначили Міжнародний День рідної мови

21 лютого 2018 року у Банилово-Підгірнівській гімназії відбулися заходи, присвячені Міжнародному дню рідної мови. Їх метою було поглибити знання учнів про рідну українську мову, її історію; формувати національну свідомість школярів; виховувати поважне ставлення до мови; розвивати пізнавальні інтереси.

День рідної мови

Наша рідна українська мова – одна з найбагатших і наймелодійніших мов світу. Її порівнюють з калиною, бо така ж красива, як народний, улюблений символ українців, її порівнюють зі співом солов’я, бо лине, як ніжна пісня соловейка.

Вже традиційно була проведена низка заходів, щоб ще раз долучитися вустами та серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої. Гімназисти 5-11 класів брали активну участь у написанні диктанту, що ще більше об’єднало нашу велику шкільну родину. В 11-А класі проведено творчу роботу на тему «Я гордий тим, що українець зроду». Діти щиросердно освідчувалися в любові до рідного слова, в цікавій формі вчились правилам граматики.

Проведено виставку учнівських стінгазет та малюнків на тему «Моя рідна українська мова» (5-11 класи), усний журнал «Краща мова – це українська» (5-А клас), годину спілкування «Звучи, рідна мово, щодня в рідній школі» (6-А клас), інформхвилинку «Українська мова серед інших мов світу» (8-А клас), літературно-музичну композицію «Передаймо нащадкам наш скарб – рідну мову» (9-А клас), ГС «Свято рідної мови» (10-А клас), загальногімназійний захід «Свято рідної мови» (2-Б клас, класовод Мартинюк Любов Леонівна), а також школярам 5-11 класів демонстрували презентації та відеоролики.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ