Учителі Сторожинецької гімназії долучилися до написання “Диктанту єдності” з нагоди Міжнародного дня рідної мови

Як влучно сказав В. Сухомлинський: «Щоб любити – треба знати, а щоб проникнути в таку тонку й неосяжну, величну й багатогранну річ, як мова, треба її любити».

Живильним джерелом розвитку етнічної самобутності є рідне слово і народні традиції. Саме в них народ творить свою історію, свій багатовіковий досвід, світоглядні ідеї і сповідання на щасливе і гідне майбутнє. 21 лютого День рідної мови відзначала кожна культура людина, яка усвідомлює, що мова є безцінним надбанням людства.

До святкування Міжнародного дня рідної мови традиційно долучилася Сторожинецька районна гімназія. У закладі було організовано тематичну виставку «Наша мова калинова», проведено конференцію «Рідна мова – безцінна й невичерпна духовна скарбниця народу».

Учителі Сторожинецької районної гімназії також долучилися до написання «диктанту єдності» під назвою «Без мови немає народу», щоб ще раз доторкнутися вустами і серцем до материнської мови, найкращої, найсвятішої, найріднішої.

З метою відзначення Міжнародного дня рідної мови та популяризації мистецтва художнього слова 21 лютого 2018 року на базі Чернівецького центрального палацу культури відбувся поетичний конкурс «Читаємо вірші Юрія Федьковича», у якому взяв участь учень 10 класу Сторожинецької районної гімназії Москалюк Владислав та посів призове ІІ місце .

Джерело: директор Сторожинецької районної гімназії С.П. Алієва

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ