В Сторожинецькому держлісгоспі запрацювала перша в області рейдова група оперативного реагування

Група швидкого реагування

Група оперативного реагування ДП «Сторожинецький лісгосп».

В державному підприємстві «Сторожинецький лісгосп» створена перша в області рейдова група оперативного реагування, яка буде задіяна в патрулюванні держлісфонду з метою попередження та виявлення правопорушень. До її складу увійшли працівники державної лісової охорони підприємства.

«Наше завдання – це, у першу чергу, боротьба з самовільними рубками, браконьєрством, незаконним обігом лісоматеріалів», – розповідає інженер з охорони і захисту лісу Михайло Затовканюк.

До патрулювання лісових масивів залучатимуться спеціалісти лісового відділу держлісгоспу, працівники лісництв, а також головні спеціалісти Чернівецького обласного управління лісового та мисливського господарства.

Для ефективної роботи рейдових бригад, що працюватимуть у складі новоствореної групи оперативного реагування, ДП «Сторожинецький лісгосп» закупив надійний, маневровий позашляховик Рено-Дастер. Машина оснащена відеореєстратором, а також ранцевими вогнегасниками, оскільки серед завдань охоронців – попередження та ліквідація лісових пожеж.

Ще одне проблемне питання, вирішенням якого займатимуться рейдові бригади, – боротьба із засміченням лісів несанкціонованими сміттєзвалищами.

Відповідно до наказу Чернівецького обласного управління лісомисливського господарства, найближчим часом такі групи запрацюють ще в кількох держлісгоспах області.

«Робимо все можливе, щоб зберегти ліси Буковини від будь-яких незаконних дій, – інформує в. о. начальника Чернівецького ОУЛМГ Віктор Сахнюк. – Переконаний, що новостворені групи виправдають наші сподівання і виконають покладені на них завдання. Адже вже самий факт їхньої постійної присутності в лісових масивах дисциплінуватиме людей до порядку в усіх напрямках».

«Лісівники Буковини відкриті до співпраці з усіма громадськими організаціями, які проголошують своїм завданням захист лісу від незаконних рубок та від інших порушень чинного законодавства у лісовій сфері», – наголошує Віктор Сахнюк.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ