Команда Сторожинецької гімназії взяла І місце на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу “Земля – наш спільний дім”

 

Ми живемо на планеті Земля, і не випадково її головне багатство співзвучно з назвою. Земля – наш дім, земля – наша годувальниця. Рідна земля, Батьківщина – місце, де людина народилася, яке назавжди залишиться дорогим для неї. Люди зобов’язані піклуватися про збереження природи на нашій планеті тому, що це через нас відбуваються негативні зміни в навколишньому середовищі.

Саме з метою активізації участі учнівської молоді в природоохоронній роботі та екологічному русі, формування екологічної культури учнівської молоді, виявлення та поширення нетрадиційних форм роботи з набуття знань і досвіду розв’язань екологічних проблем нещодавно відбувся обласний етап Всеукраїнського конкурсу агітаційних колективів «Земля-наш спільний дім». Підготовку та організацію заходу здійснив комунальний заклад «Чернівецький обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді».

Учасниками конкурсу стали 13 колективів . Тема конкурсу цього року: «Раціональне природокористування». Термін «природокористування» було запропоновано у 1969 році для обʼєднання різних окремих видів природокористування (лісокористування, землекористування, водокористування та інші) та переходу на новий рівень розгляду взаємовідносин «суспільство – природа». Термін дозволяв обговорювати безліч проблем, пов’язаних з нераціональним використанням природних ресурсів, їх охороною, відновленням тощо.

Сучасний етап розвитку людського суспільства часто називають постіндустріальним, для якого характерне раціональне використання природних ресурсів, відмова від використання невідновлюваних джерел енергії, використання «зелених» технологій у всіх виробничих сферах. Інноваційні технології дозволять зберегти природу та її біосферні, життєзабезпечуючі, сировинні та естетичні ресурси для майбутніх поколінь.

Агітбригада «Екіпаж» Сторожинецької районної гімназії  продемонструвала достатній виконавський рівень, чітко, лаконічно і цікаво презентувала роботу свого колективу, в повній мірі творчо розкрила тематику конкурсу, вирізнялася оригінальністю художнього оформлення, артистизмом, змістовним висвітленням проблеми.

Журі обласного етапу Конкурсу вирішило визнати переможцем ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу «Земля – наш спільний дім» та нагородити дипломом Департаменту освіти і науки Чернівецької облдержадміністрації за зайняте І місце агітаційний колектив «Екіпаж» Сторожинецької районної гімназії (керівник Токарюк Валентина Анатоліївна).

Вітаємо команду «Екіпаж»! До речі, Сторожинецька агітбригада кілька років поспіль була призером та двічі володарем Гран-прі на обласному рівні і представляла Буковину  в даному конкурсі у Полтаві та Луцьку.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ