Наші школярі представлять Сторожинеччину на обласному етапі Всеукраїнського конкурсу “Юний дослідник”

Природа – це найчіткіше естетичне середовище людства, яке повною мірою відображене в його духовній та матеріальній культурі. Природа вчить, виховує, навчає мудрості. Головне – це мати бажання, потребу вчитись. Тому так важливо навчити людину сприймати природне довкілля як джерело знань, духовності, культури, а починати навчання потрібно з дитинства.

Саме на стані дошкільного дитинства, дитина здобуває емоційні враження про природу, накопичує уявлення про різні форми життя, тобто у неї формуються першооснови екологічного мислення, свідомості, закладаються початкові елементи екологічної культури. Але відбувається це тільки за однієї умови: якщо дорослі, які виховують дитину, самі володіють екологічною культурою; розуміють загальні для всіх людей проблеми, і турбуються з їх приводу, показують маленькій людині прекрасний світ природи, допомагають налагодити взаємини з ним.

Все починається з дитинства, і тому екологічне виховання слід починати змалечку, коли серце дитини найбільш відкрите до добра. Це тривала діяльність дорослих (батьків, вихователів, вчителів) і постійна робота розуму, серця і рук вихованців.

Минулого тижня проведено районний етап Всеукраїнського конкурсу експериментально-дослідницьких робіт з природознавства “Юний дослідник”. Конкурс включає п’ять номінацій: “Я і природа”, “Рослини навколо нас”, “Тваринний світ”, “Охорона здоров’я”, “Народознавство. Краєзнавство”.

Взяли участь близько двох десятків дітей з числа вихованців гуртків ЦЕНТУМ та учнів закладів загальної середньої освіти.

Членами журі визнано кращих дослідників, які будуть представляти Сторожинеччину на обласному етапі конкурсу 22 березня 2018 року:

  • Кахарова Анастасія – учениця Кам’янського ЗЗСО І-ІІІ ступенів;
  • Тоненька Анна – вихованка гуртка ЦЕНТУМ на базі Банилово-Підгірнівської гімназії;
  • Манзюк Дарина – учениця Сторожинецького ліцею;
  • Налепа Аліна – вихованка гуртка ЦЕНТУМ, учениця Глибочківського ЗЗСО І-ІІ ступенів.
Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ