Сторожинецькі лісівники розповіли школярам про свою працю

21 березня, у Міжнародний День лісів, працівники ДП “СЛАП “Сторожинецький держспецлісгосп” відвідали школи у Сторожинецькому районі та розповіли дітям про ліси, про працю лісівників та про роботу свого лісогосподарського підприємства.

Такі тематичні уроки відбулися у загальноосвітніх школах сіл Стара Жадова, Зруб-Комарівський, а також у гімназі села Банилів-Підгірний Сторожинецького району.

Провели їх лісничий Жадівського лісництва Григорий Іванович Ксьонзек, лісничий Зруб-Комарівського лісництва Артем Юліанович Орендович, помічник лісничого Банилівського лісництва Іван Григорович Сметанюк. Вони наголосили на тому, що ліси відіграють велику роль для України, Буковини і для Сторожинецького краю зокрема.

«Цього року Міжнародний день лісів відзначають під гаслом «Ліси та населені пункти», а це якраз відображає специфіку діяльності нашого Сторожинецького держспецлісгоспу, лісовий фонд якого межує з багатьма селами і селищами району, – каже начальник відділу лісового господарства Сторожинецького держспецлісгоспу Володимир Васильович Крупчак, який також взяв участь у відзначені Міжнародного дня лісів. – Лісівники ведуть невиснажливе і раціональне використання лісових ресурсів на благо територіальних громад, населених пунктів району, конкретних родин, забезпечуючи, зокрема, дровами, будівельним лісом заклади освіти та медицини, інші бюджетні організації, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, воїнів АТО».

У сім’ях, у школах змалку виховують дітей у повазі до лісу, вчать дбайливо до нього ставитись, поважати працю лісівників. Тому Сторожинецький район має такі гарні лісові масиви. Учні подякували лісівникам за зустрічі. Багато хто зі школярів зізнався, що мріє пов’язати своє життя з лісом, обравши професію лісівника.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ