Депутат міської ради Світлана Грендей: “Чи ми готові змінюватись самі?”

Статті

Вчора, 21 березня 2018 року, відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань освіти, культури та спорту при Сторожинецькій міській раді, членом якої я є. Про свої висновки хочу повідомити жителів Сторожинецької громади.

Робота з обговорення Програми розвитку культури на 2018 рік у Сторожинецькій ОТГ завершилась, не розпочавшись, за причини зайнятості у підготовці до проведення “концерту” “Успішна Пані – 2018” керівника відділу культури міської ради Андрія Гаврилюка.

З цього приводу, як депутат та член комісії, ПУБЛІЧНО ЗВЕРТАЮСЬ до керівника цього відділу з пропозицією залучення до конкурсу “Успішна Пані – 2018” наступних осіб: учасницями конкурсу – жіночий склад працівників ДНЗ “Чебурашка” у Сторожинці, так як вони мають великі переваги у майстерності перемовин (вміють домовлятись), шик (чоботами по килиму, де займаються дітки), майстрині гастрономічних шедеврів (пісні страви), представниці “східних і західних віросповідань, (“дуже української церкви”, “самих  покаянних”). Ну і запорукою успіху стануть привітально-побажальні віншування на різних мовах (колорит місцевого населення), з підсилюючим ефектом релаксу (частування спиртними напоями)

Дане шоу планують продовжити мер Микола Карлійчук, який обмежився доганою завідуючій; перший заступник мера Петро Брижак, який на комісії пояснював, що дана “практика” поширюється і у ВНЗ та, зазначивши, що учасником таких він неодноразово був і має підозру, що це відбувається у всіх закладах освіти; керівник відділу освіти міської ради Андрій Гакман: “Від мене нічого не залежить, я не приймаю рішень, ваші звернення це просто слова, які для мене нічого не значать”; членами освітньої комісії, борцями за здорове виховання Петром Івасюком: “Всяке буває”; та Орестом Малованюком: “Потрібно враховувати, що працівники мало заробляють і вимушені проводити святкування своїх особистих ювілеїв, там, де їм це вигідно”.

Є підозра, що саме цих людей ми будемо спостерігати у кріслах журі майбутнього шоу “Успішні вусаті пани” “Успішна Пані – 2018”.

Якщо серйозно, це відео недавно було знято учасником “святкування” ювілею у дитячому садочку “Чебурашка” під час тихої години. Мало того, не тільки знято, а й транслювалося наживо у Фейсбук. Я тоді відзняла це відео прямо з екрану смартфону, як відчуваючи, що його видалять. Так потім і сталося.

До серйозної відповідальності ніхто так і не був притягнутий. Свою вину, скоріше за все, ніхто не визнав.

В загальному робота членів освітньої комісії міської ради протягом минулого року була спрямована на усунення недоліків та покращення умов праці освітян; комісія займалася розглядом питань, виїздами, пропозиціями, рекомендаціями, які абсолютно ігнорувалися посадовими особами мерії – ніяких рекомендацій не почули, запропоноване не робили, як і не виконували своїх функціональних обов’язків. Наприклад, згідно ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні” про звернення до правоохоронних органів у випадку порушень у підпорядкованих їм комунальних закладах.

Порушувався ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні” у ст. 47 “Постійні комісії ради” – була відмова у реєстрації засідання комісії ніби з ініціативи самої комісії. Вчинявся тиск на працівників комунальних закладів з метою подальшої відмови у співпраці із комісією. Ці дії унеможливлювали роботу депутатів з контролю над роботою мерії, а отже ігнорується ЗУ “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст. 4 якого чітко говорить: “Основні принципи місцевого самоврядування – народовладдя, законність, гласність, колегіальність, поєднання місцевих та державних інтересів”.

Це відео опубліковую, витримавши паузу, бо сподівалась на порядність, совісність, відповідальність… А натомість отримала звинувачення, що зі мною домовились.

Запевняю та підтверджую, що ні! Всі бездіяння та порушення є наслідком нашого освітнього, культурного та морального занепаду. Ми до всього звикаємо, все “проковтуємо”, а потім дивуємось, чому у всіх добре, а у нас, самих розумних та працьовитих, все погано – все через подвійні стандарти!

Щиро сподіваюсь, що ми все-таки знайдемо, кожен у собі, сміливість визнати, що світ навколо нас змінюється, навіть якщо ми не готові змінюватись самі.

Наші справи повинні бути гідними до наслідування. ХІБА НЕ ПРО ЦЕ МРІЯЛИ ТІ, ХТО ЦІНОЮ СВОГО ЖИТТЯ ДАВ НАМ НА ЦЕ ШАНС???

Світлана Грендей, депутат Сторожинецької міської ради

Від редакції: готові опублікувати на Сторожинець.Інфо бачення керівництва міста, депутатів, членів виконкому, громадськості щодо цієї та інших ситуацій. Контакти вказані внизу сторінки.

Категорія: Важливо Статті
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ