“Поезія – слово! Поезія – пісня, поезія – вільна душа!”. Банилівські школярі долучилися до відзначення Міжнародного Дня поезії

“Поезія – слово! Поезія – пісня,
Поезія – вільна душа.
Де серце розкриле –
Там дума провісна
У віршах безсмертя звіща”.

Д. Тернівський

Українцям добре відомі імена таких поетів, борців, революціонерів як Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Ліна Костенко. Їхня поезія пронизана духом боротьби, романтичними настроями або філософськими роздумами.

Але всі ми добре пам’ятаємо вірші, які адресовані дітям, які вчать їх любити красу рідного краю, вміти спілкуватись з природою, допомагати безпорадним: “Садок вишневий коло хати”, “Мені тринадцяти минало” та інші.

Щорічно березень для Банилово-Підгірнівської бібліотеки наповнюється приємними клопотами, які пов’язані з проведенням традиційного свята – Всесвітнього Дня поезії.
Ось і цей рік не став винятком. Бібліотекарем хутора Рівня Нагорською Оксаною Володимирівною спільно з вчителями початкових класів хутора Рівня був проведений конкурс читців української поезії “Поезія – слово! Поезія – пісня, поезія – вільна душа!”. Учні 1-4 класів вдосконалювали свої навички виразного читання творів різних жанрів митців поезії.

Оксана Володимирівна на початку заходу розповіла всім присутнім історію виникнення свята і провела огляд літератури “Поезія – це завжди неповторність…”.

Оцінювало конкурс почесне журі в складі Карпюк Людмили Дмитрівни, Гоменюк Любов Григорівни та Шестакович Аліни Олександрівни. Оцінювались учні в двох номінаціях – “Кращий читець” та “Кращий малюнок до вірша”.

Діти ще раз довели, що знають українських поетів і вміють гарно прочитати їх твори, а виставка учнівських малюнків “Світ поезії очима дітей” показала, які талановиті у нас діти.

Наприкінці свята всі переможці конкурсу були нагородженні грамотами. Захід був цікавим і змістовним, а головне, що всім сподобалось, адже світ поезії прекрасний і незвіданий і кожен, хто потрапляє в нього отримує безодню естетичної насолоди і влаштовує свято своїй душі.

Поезія – це найпрекрасніше в людині, що єднає всіх задля утвердження цього прекрасного в житті. Любімо поезію, відчуваймо її гармонію, дихаймо нею, аби змінювати світ на краще!

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ