Що важливіше – книга чи комп’ютер?

В Сторожинецькій районній бібліотеці відбувся семінар бібліотечних працівників на тему “Бібліотечний десант: виклики часу, інновації в роботі з дітьми та цільові проекти”.

В семінарі взяли участь і бібліотечні працівники Сторожинецької та Чудейської громад. Учасників семінару привітала директор ЦБС Лугина І.Г., яка в своєму виступі наголосила, що сьогодні одним із основних завдань бібліотеки є організація бібліотечного простору для юних користувачів, створення комфортного середовища для їх інтелектуального спілкування, проведення різноманітних масових заходів не тільки у бібліотеці, але і поза її межами.

З консультацією «Культурно-просвітницька діяльність бібліотеки для дітей: ідеї, проекти, практика» виступила методист Чернівецької обласної бібліотеки для дітей Сторощук О.М. Вона зазначила, що проектна діяльність стає пріоритетним напрямком в роботі бібліотек, засобом раціональної організації та спланованості творчих акцій по популяризації книги. Для цього необхідно шукати ефективні форми і методи співпраці з громадськими організаціями, бібліотеками сусідніх європейських країн, залучати спонсорів. Як приклад, було наведено такі проекти: “Буковина читає дітям”, “Світ пограниччя”, “Ми українці: Я і Ти!”, “Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся інформацію в бібліотеці”, “Арт-простір”.

Заступник директора по роботі з дітьми Маніліч В.Т. запропонувала бібліотечним працівникам використовувати нові форми роботи, підкреслила важливість інноваційних технологій в бібліотечній роботі. До уваги бібліотекарів було запропоновано слайд-презентацію «Бібліотечний десант дитячої районної бібліотеки».

З фаховими консультаціями виступили провідний редактор організаційно-методичного відділу Ковбан Т.І., завідувач організаційно-методичним відділом Матейчук Г.В., завідувач відділом комплектування і обробки літератури Скрипа О.В.

В рамках семінару відбулося цікаве і плідне професійне спілкування за круглим столом. Своїм досвідом проведення творчих акцій за межами бібліотеки ділилися сільські бібліотекарі.

Учасники семінару мали можливість побачити чергове засідання клубу за інтересами районної дитячої бібліотеки “Ігроленд”, який провели завідувач сектору інформаційних технологій Горвасюк Н.О. та провідний бібліограф районної дитячої бібліотеки Лазарюк Я.С. Під час засідання з учасниками клубу, учнями 5-6 кл. Сторожинецької ЗОШ №1, було проведено інтелектуальний бій «Світ різних можливостей: книга чи комп’ютер».

Мета такого цікавого та захоплюючого заходу полягала в тому, щоб виявити, що в пріоритеті дитячого читання – електронна книга, аудіо-книга чи друкована книга? Результат підбитих підсумків потішив бібліотечних працівників – все ж таки діти надають перевагу друкованій книзі.

Проведення семінару дало можливість бібліотекарям набути нових знань для подальшого удосконалення роботи з читачами-дітьми.

Джерело: завідувач організаційно-методичним відділом Матейчук Г.В.

Категорія: Дозвілля
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ