Сторожинецький лісгосп отримав 5 нових тракторів

ДП «Сторожинецький лісгосп» придбав за власні кошти п’ять нових, щойно з конвеєра, тракторів марки «Беларус» виробництва Мінського тракторного заводу.

Чотири трактори МТЗ-892 та один трактор МТЗ-1221 з більш потужнішим двигуном призначені для трелювання деревині у рівнинних умовах. До них придбали також лебідки виробництва Словенії, найсучасніші, які відповідають усім вимогам та європейським стандартам.

Урочисте вручення техпаспортів трактористам, які працюватимуть на нових машинах, відбулося сьогодні, 30 березня, біля адміністративного корпусу Сторожинецького держлісгоспу. В урочистостях взяли участь керівництво лісогосподарського підприємства, лісничі, головні спеціалісти.

Техпаспорти отримали машиністи-трактористи Георгій Тодорович Арманаш та Дмитро Іванович Іліуц з Їжівського лісництва, Олексій Ілліч Гаврилюк з Верхньопетрівецького лісництва, Михайло Григорович Митран та Роман Михайлович Чоботар, які працюють у Сторожинецькому лісництві.

«Трактори закуплені на виконання виробничої програми з оновлення машино-тракторного парку, – розповідає директор ДП «Сторожинецьке ЛГ» Ігор Беленчук. – Техніку придбали у лізинг, який передбачає повернення нашому підприємству 10% від вартості тракторів державою Білорусь».

Нові трактори прийшли на заміну техніки, яка вичерпала свій ресурс, зазнала технічного зносу і потребувала значних фінансів на ремонти деталей та вузлів. Вимушені ремонти призводили до простоювання техніки, а отже до виробничих втрат.

«Це сучасна і надійна техніка. Робота в лісі – нелегка. Прошу усіх дотримуватися правил охорони праці та безпеки виробництва. Хай вам добре працюється на нових тракторах», – побажав трактористам Ігор Беленчук.

Державне підприємство «Сторожинецький лісгосп» – одне з небагатьох в Україні, яке всі лісозаготівельні роботи виконує своїми силами: від звалювання лісу на лісосіках до доставки лісоматеріалів на нижній склад.

«Така виробнича політика дозволяє нам, зокрема, вчасно і якісно проводити лісовідновні заходи і вирощувати високопродуктивні ліси, – зазначає директор підприємства Ігор Беленчук. – Ми взяли на себе цілковиту відповідальність за роботу лісорубних бригад, у першу чергу щодо безпеки виробництва та охорони праці. А отже забезпечуємо їх надійною та високопродуктивною технікою».

У 2017 році Сторожинецький лісгосп спрямував 9,93 млн. грн. капітальних інвестицій в оновлення виробничих потужностей (проти 6,8 млн. грн. у 2016 році). З них 4,54 млн. грн. виділено на придбання основних засобів виробництва, зокрема на лісогосподарську та лісозаготівельну техніку.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ