В Банилові-Підгірному відбувся цикл заходів до Тижня дитячої та юнацької книги

«Усе життя людину супроводжує книга.  Маленькими нас у чарівний світ казки проводили наші батьки, коли ми підросли й пішли до школи, першу нашу книгу «Буквар» відкрила для нас наша перша вчителька, і ми змогли вже самостійно прочитати свої перші книжечки в бібліотеці. І так буде постійно – книга буде поряд ціле життя. Нерідко книга, прочитана в дитинстві, залишається в пам’яті назавжди.»

Щороку навесні для дітей та юнацтва проходить Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги, який у Банилові-Підгірному пройшов під гаслом «Вітрила книг дарують нам знання» та мав на меті не тільки залучити учнів до невичерпних джерел знань, a перетворити бібліотеку в справжній храм Книги. Кожен день Тижня визначався своєю тематикою та циклом бібліотечних заходів: презентації книжкових виставок «Святкують книги ювілей», з яких юні читачі познайомились із багатьма книгами-ювілярами 2018 року, які вже сотні років крокують з людством крізь час і простір; конкурс малюнків «Вернісаж малюнків до прочитаних книг», а основою для робіт стали сюжети прочитаних казок, улюблені герої та фантастичні пейзажі; казкові вікторини, під час яких молодші школярі здійснили мандрівку в чарівну країну запитань та відповідей про казки та казкових героїв, де діти своїми знаннями довели справедливість вислову «Хто багато читає, той багато знає»; мандрівки в країну «Журналію» для учнів молодших класів, під час яких діти знайомились з виставками «Журнальна карусель», читали казки з журналів, відгадували загадки, шукали розбіжності на малюнках, ділилися  враженнями від побаченого та прочитаного; години цікавих повідомлень «Книга – мій друг», на яких учні переглянули презентації та здійснили відеоподорожі; книжкові виставки «Мандруй, читай, світ пізнавай», «Країна казкова-країна чудова”; турніри книгознавців для учнів 10 – 11 класу, на яких учні з великим задоволенням згадували своїх улюблених письменників, їхні твори та літературних героїв.

Родзинкою тижня стали конкурс читців української поезії поетичний зорепад «До рідного слова торкаюсь душею» та година цікавих повідомлень «Україна понад усе», які були підготовлені і проведені бібліотекарями спільно з вчителем початкових класів  Абрамчук Аллою Сільвестрівною, яка і була ведучою свят. На заходах учні 2 класу показали  свою любов до рідної мови, рідного слова, своє вміння декламувати вірші українських авторів.

Початком конкурсу читців стало вступне слово Алли Сільвестрівни, в якому вона ознайомила учасників з умовами конкурсу і побажала всім перемоги. Діти з захопленням декламували вірші Т. Шевченка, Л. Українки,Л.  Костенко та багатьох інших.

Конкурс оцінювало почесне журі у складі бібліотекарів Коваль Тетяни Павлівни і Стратейчук  Віри Омелянівни, яким дуже важко було визначитись з переможцями , тому що дітки гарно підготувались, але конкурс є конкурс і переможці були визначенні і нагородженні почесними грамотами. Нагорська Оксана Володимирівна провела для всіх присутніх огляд літератури «Душі життєві поривання».

Наприкінці заходу Оксана Володимирівна і Віра Омелянівна прочитали присутнім свої поетичні рядки і запропонували дітям спробувати самим написати вірші.

Під час години цікавих повідомлень “Україна понад усе” всі присутні переглянули відеоматеріали, читали вірші, співали українські народні пісні, дізнались багато нового і цікавого про рідну Батьківщину, розповіли про те, якою вони б хотіли бачити Україну в майбутньому.

Тиждень дитячого читання закінчився, але не закінчилось спілкування дітей з книжкою – мудрим другом. Школярів гостинно запросили до бібліотек Банилова-Підгірного, щоб поринути в цікавий світ дитячої книги: світ чудових казок, чарівний світ природи, перенестися в минулі віки та зазирнути у майбутнє.

Категорія: Освіта
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ