“Майбутнє лісу у твоїх руках”. У Жадівському та Чудейському лісництвах школярі і студенти висадили нові дерева

З настанням весняної погоди почалась “гаряча” пора в лісах Сторожинецького лісгоспу. Щороку з 21 березня, Міжнародного дня лісу, стартує Всеукраїнська акція “Майбутнє лісу у твоїх руках”. Її мета –  залучити громадськість, особливо молодих людей, до відтворення лісових ресурсів своєї місцевості, популяризувати професію лісівника та виховувати шанобливе ставлення людей до природи, проводити благоустрій в лісах і населених пунктах.

В ці передсвяткові дні, як прийнято на Буковині, готуючись до Великодня, лісівники нашого підприємства приводили в порядок території лісництв, оновлювали наочну агітацію, а головне залучали краян до поважної місії – створення лісових культур.

Вчора, 5 квітня, до роботи лісівників долучилися учні Старожадівського НВК з керівником Юлією Ерстенюк, студенти Сторожинецького лісового коледжу з викладачем Василем Григоровичем Бойчуком, а також представники Сторожинецької районної ради та Сторожинецької райдержадміністрації – Володимир Миколайович Філіпович та Василь Степанович Гоцуляк. Спільними зусиллями висадили лісові культури у Жадівському лісництві, а саме 0,4 га в кварталі 4, виділі 10, та 0,3 га в кварталі 27, виділі 34.

Також допомагали лісівникам учні шкільного лісництва Чудейської школи №1 (керівник Раду Мануїлович Петрашеску), які працювали в розсаднику Чудейського лісництва та спільно із лісничим Борисом Іллічем Токарюком висівали насіння модрини європейської у теплиці. Діти відзначили, що праця в лісі нелегка, але робота в такий гарний весняний день, на свіжому повітрі приносить чимало задоволення.

ДП «Сторожинецький лісгосп» щиро вдячний всім учасникам акції за допомогу! Акція «Майбутнє лісу у твоїх руках» триває цього року до 21 квітня – до Дня довкілля.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ