РЕМ: зміни пільг та плани на зміну тарифів

 main

З 1 липня 2015 року вступають в дію зміни Правил надання пільг для людей пільгових категорій. Зміни затверджені постановою Кабінету міністрів України від 4.06.15 р. №389 “Про затвердження Порядку надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї”.

РЕМ

Згідно цієї постанови працюючим пільговикам будуть коригувати величину пільги в залежності від пенсії та сукупного доходу. Тому для споживачів електроенергії можуть змінюватися суми в платіжних документах та квитанціях.

melnyk“Раніше для пільговиків рахунок частково сплачував сам споживач, а частково Управління праці та соціального захисту населення, – пояснює начальник Сторожинецького РЕМ Мельник Степан Богданович. – Тепер, з 1 липня, користувачу потрібно буде вияснити в соцзахисті чи підпадає він під дію цієї постанови чи пільги залишаються в силі.

РЕМ не встановлює пільги, а лише враховує в квитанції те, що надає соцзахист. Субсидії обраховуються аналогічним чином. Тому, якщо після 1 липня у пільговиків зміниться сума до сплати при незмінній величині споживання, їм потрібно буде звернутися саме в Управління праці та соціального захисту, а не в РЕМ.

Також попередньо обговорюються зміни в Правилах користування електричною енергією для того, щоб змінити методику нарахування тарифу вартості 1 кВт/год, а саме розділити власну вартість 1 кВт/год та обслуговування електричних мереж і доставку 1 кВт/год до споживача.

Для прикладу, зараз 1 кВт/год коштує 36,6 коп. В цю суму входить як сама вартість електроенергії, так і її обслуговування. Планується розділити цю суму на складові – вартість 1 кВт/год зменшиться, а ціна на обслуговування та транспортування буде залежати від величини дозволеної потужності згідно технічних умов або договору.

Тобто, якщо обслуговування, наприклад, 1 кВт потужності на рік необхідно буде 10 грн, то у тих, у кого дозволена потужність 5 кВт буде сплачувати 50 грн., а у кого 20 кВт – 200 грн. Процедура розділення тарифу зараз проходить попереднє обговоренні і потребує змін в чинному законодавстві.

Мушу зазначити, що в європейських країнах така практика загальноприйнята і відмінно себе виправдовує.”

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ