Сторожинецькі спортсмени-орієнтувальники зайняли ІІІ місце на обласних змаганнях

Весна – чудовий час для командних змагань на природі. Цими вихідними Сторожинецькі туристи-орієнтувальники завоювали відразу 4 медалі на 49 Чемпіонаті Чернівецької області зі спортивного орієнтування «Підсніжник» і внесли значний вклад в успіх збірної команди району, яка зайняла на змаганнях ІІІ загальнокомандне місце.

Ареною змагань були лісові масиви села Грушівка Глибоцького району Чернівецької області. Команду Сторожинецького району представляли вихованці туристичних гуртків Сторожинецького ЦДЮТ, Старожадівського НВК, Давидівської ЗОШ І-ІІІст., Сторожинецької ЗОШ №1: Лукій Андрій, Демик Крістіна, Ходан Надія, Мотрюк Богдан, Лахман Валентин, Пукас Іван, Добра Маряна, Нікіфоряк Владислав, Стоколос Богдан, Лунгуляк Нікіта, Гораш Дмитро, Мангер Віктор, Юрчук Олександр, Мангер Валентин.

Спортивне орієнтування – вид спорту, в якому учасники за допомогою спеціальної карти і компаса повинні пройти дистанцію через контрольні пункти на місцевості. Переможця визначають за часом проходження дистанції і кількістю набраних балів. Довжина дистанції визначається в залежності від місцевості, віку, кваліфікації та статі учасників змагань і зазвичай знаходиться в діапазоні 3-20 км.

Подолання дистанції на Чемпіонаті здійснювалось в заданому порядку – тільки правильний вибір напрямку руху і максимально можлива швидкість бігу дозволили показати кращий результат.

На середній дистанції довжиною в 2 км переможцем став вихованець Сторожинецького ЦДЮТ, учень Старожадівського НВК – Мотрюк Богдан, який найшвидше серед юнаків групи Ч-14 знайшов усі контрольні пункти.

Серед призерів на подовжених дистанціях від 4 до 6 км опинились й учасники нашої збірної: вихованець гуртка «Пішохідний туризм» Сторожинецького ЦДЮТ, учень Сторожинецького районного ліцею – Лукій Андрій, котрий спритністю і логічним мисленням виборов ІІІ місце у віковій групі Ч-16.

Відмінні навики з орієнтування на місцевості продемонстрував вихованець гуртка «Географічне краєзнавство» Сторожинецького ЦДЮТ, учень Старожадівського НВК – Лахман Валентин.

Серед спортсменів-орієнтувальників групи Ч-18, він здобув ІІ місце. А учасник елітної групи, Мангер Валентин, за невелику кількість часу знайшов 18 контрольних пунктів і був нагороджений за ІІІ місце.

Це лише початок і попереду у наших спортсменів ще не один старт! Успіхів їм!

Джерело: Сторожинецький ЦДЮТ

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ