В Сторожинецькому лісгоспі потурбувалися про нову техніку і належні умови праці

Минулий 2017-й став роком технічної модернізації для деревопереробних підрозділів ДП «Сторожинецький лісгосп». Загалом підприємство спрямувало 9,93 млн. грн. капітальних інвестицій в оновлення виробничих потужностей та покращення умов праці своїх робітників (проти 6,8 млн грн у 2016 році). Завдяки цьому в Сторожинецькому деревообробному цеху запрацювало новітнє деревопереробне обладнання.

Зокрема, ввели в експлуатацію сучасну стрічкову горизонтальну пилораму ВСГ-1000 вітчизняного виробництва для поздовжнього розпилювання колод діаметром до одного метра різних порід. Освоїли нове обладнання рамники Іван Іванович Пітик, Сергій Васильович Олексюк.

В комплекті до пилорами придбали новий верстат для заточки стрічкових пил. Закупили нові високоякісні пили фірми Wood-Mizer. Заточувальник дереворізального інструменту Степан Костянтинович Шутак забезпечує точність заточування  відповідно до технологічних вимог породи деревини. Це дозволяє випускати на новій пилорамі якісну пиляну продукцію, а саме дошки хвойних та твердолистяних порід обсягом до 150 кубометрів у місяць.

«За останні три роки у Сторожинецький деревообробний цех придбали верстат MEBOR VR-800 виробництва Словенії для обрізки дощок з обох сторін з лазерною розміткою, сушильну камеру для дерева LU SX 4050 виробництва Польщі та паровий котел. Проведено реконструкцію старої сушильної камери на пропарювальну, – розповідає провідний інженер з підготовки виробництва Тетяна Остафійчук. – Завдяки цим капітальним вкладенням, лісгосп має можливість виготовляти пропарену букову дошку обрізну та сухі дошки чи пиляні заготовки хвойних та твердолистяних порід.

Така продукція має більшу ціну, користується попитом в Україні та експортується за її межі. Збільшується ефективність використання кожного кубометра деревини, пущеного в переробку на власних виробничих потужностях».

А ще минулого року виробничою територією «забігав» новенький, тільки з конвеєра, автонавантажувач Балканкар (на фото) для внутрішньо-цехових переміщень  продукції в цеху лісопереробки. Ним вправно керує водій з багатолітнім досвідом Йоган Георгійович Петричук.

Подбали на підприємстві не лише про оновлення техніки. Провели у побутових приміщеннях капітальні ремонти, у цеху №2 повністю перекрили дах – а це великий об’єм роботи. Що дуже важливо – для робітників створено сучасні побутові умови у теплих приміщеннях.

«Приємно приходити на роботу, приємно працювати. Стабільно зростає зарплата, тож працівники зацікавлені працювати ще краще, продуктивніше і вдячні керівництву лісгоспу за турботу», – каже старший майстер деревообробного цеху Михайло Зозуля.

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ