В Сторожинці відзначили річницю катастрофи на Чорнобильській АЕС

Жителі та гості Сторожинця зібралися у сквері біля міської ради, щоб згадати найстрашнішу катастрофу ХХ століття – аварію на Чорнобильській АЕС та висловити свою безмірну вдячність героям нашої країни, які вступили в нерівний бій з чорнобильським привидом.

26 квітня привертається увага як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації. Українці вшановують героїзм пожежників, військовослужбовців, будівельників, вчених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності.

На урочистому мітингу хвилиною мовчання вшанували наших краян, які поклали своє життя, захищаючи світ від радіаційної загрози – це Блашко Раду Павлович, Бледа Георгій Іванович, Кресовський Георгій Іванович, Іщенко Анатолій Степанович, Лесів Григорій Іванович, Остапенко Василь Павлович, Проданчук Іван Михайлович, Цуркан Іван Дмитрович, Кузьміч Михайло Арсенович, Лутанюк Семен Ілліч, Костинян Георгій Миколайович, Баран Іван Миколайович. 

Заупокійну літію над жертвами аварії на ЧАЕС відправив отець Михайло. До пам’ятного знаку, встановленого у сквері, присутні поклали квіти та лампадки. До присутніх звернулися очільники громади та району та висловили щиру вдячність усім, хто, ризикуючи власним здоров’ям та життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ