А вам зручно добиратися до Чернівців досвіта або ввечері?

Добиратися до Чернівців ввечері

Шановні жителі та гості Сторожинця! Пропоную з вашою підтримкою підняти тему комфорту сполучення між Чернівцями та Сторожинцем.

Хочу поділитися своїм досвідом. До 2014 року я 40 років жила у маленькому містечку Докучаєвськ, який знаходиться від Донецька на відстані 25 км. Весь цей час сполучення між містами починалось у 5 ранку і закінчувалось о 22 вечора. Студенти, робітники, мандрівники, літні люди не відчували ніяких проблем зі сполученням, був чіткій розклад руху автобусів. Таким же комфортним було і міське сполучення, два автобуси з різницею у півгодини курсували містом.

Коли я приїхала до Сторожинця, то перший дискомфорт який я відчула – це відсутність доступного таксі, внутрішньоміського сполучення та відсутність будь-якого маршрутного сполучення з Чернівцями вранці до 7 ранку та ввечері після 19:00.

Щоб поїхати до Львова на один день по справах або як турист, не маючи власної автівки, ти маєш найняти таксі від 250 грн. о 5 ранку щоб проїхати 20 км і таким же чином назад. Всього проїзд до Львова у два боки – 700-800 грн. І це не єдиний приклад дискомфорту від відсутності належного сполучення між містами.

Якось до мене завітали іноземні студенти-волонтери з різних країн. Зустріч була дуже насиченою і закінчилась о 21:00. Коли я їм сказала, що сполучення до Чернівців немає після 19:00, вони так сміялися!

Думали я жартую, допоки по моїх очах не зрозуміли, що це правда і дійсно таке може бути у центрі Європи. Як багато туристів відвідують Сторожинець? Чи потрібні нам туристи?

Ще один приклад – безпека та здоров’я наших дітей. Наші талановиті діти, починаючи з 8 класу, навчаються у Чернівцях в Буковинській Малій Академії Наук на безкоштовних курсах по різним напрямкам. Деякі заняття закінчуються пізно ввечері, після 19:00. Таким чином неповнолітні діти протягом року – взимку, восени, – стоять, замерзаючи на Сторожинецькій вулиці у Чернівцях, очікуючи попутних автомобілів. Чи безпечно це? Чи комфортно?

Я провела свої спостереження, коли три зимових місяці їздила в обласний центр на курси, які закінчувались о 21:00. Кожен раз, стоячі на морозі, я рахувала до 20 людей. Чому ж така зневага до жителів?

Щодо культурного розвитку громадян: чи комфортно жителям Сторожинця відвідувати заклади культури, театри, концерти в Чернівцях у вечірній час?

Вважаю болючим питання внутрішньоміського перевезення пасажирів. Як жителі віддалених частин міста (пенсіонери, діти, вагітні, інваліди та інші) можуть добратися до центра міста?

Я пропоную сторожинчанам у коментарях висловити свої думки та пропозиції. В свою чергу я пропоную зробити зміни в питанні перевезення пасажирів, які будуть направлені на комфорт та безпеку, а саме:

  1. Призначити додаткові рейси о 5:00 (до Львівського потягу), 6.00 та продовжити ввечері о 20:00, 21:00, 22:00 та 23:30 (до Львівского потягу).
  2. Вирішити питання маршрутного перевезення в місті.

Шановні перевізники та чиновники! Зробіть життя громадян комфортним! Звертаюсь до депутатів міської ради з проханням прийняти моє публічне звернення «Щодо призначення додаткових рейсів Чернівці-Сторожинець та призначення міського транспорту» за підтримки громадян Сторожинця, до розгляду. Дякую.

Юлія Калашнікова

Категорія: Важливо Статті Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ