Нові подробиці у справі отруєння багатодітної сім’ї з Банилова-Підгірного

Нові подробиці отруєння сім'ї у Банилові-Підгірному

Минулого тижня на теренах району сталася резонансна надзвичайна подія – багатодітна сім’я з Банилова-Підгірного потрапила до Сторожинецької ЦРЛ з симптомами отруєння невідомою речовиною.

Тоді голова сімейства Микола Попик розповів лікарям, що протягом останніх трьох днів, що передували отруєнню, на полях, які знаходяться поруч з їх будинком, однією з агрофірм проводилася обробка посівів сої, гороху та озимої пшениці. В господарстві постраждалих частково загинули бджоли, кролики та риба в ставку.

Після цієї надзвичайної події була зібрана нарада в кабінеті голови РДА Ярослава Бартоша, під час якої представники ТОВ “Агротех-Стор”, яких і звинувачував постраждалий, розповіли, що навколо господарства Попиків роботи по розпиленню будь-яких препаратів не проводилися, а на техніці тільки калібрували обприскувачі, розпилюючи воду.

Микола Попик передав нам відеозапис, на якому видно вантажівку з ємностями невідомих речовин, схожих за тарою на препарати фірми BASF, які використовуються для обробки посівів сої. Також видно, що поле обробляється трактором МТЗ-80, у якого немає штатної системи відслідковування GPS.

Микола стверджує, що це відео він зняв у другу декаду квітня 2018 року, за декілька днів до надзвичайної події в його господарстві.

Андрій Ільченко, виконавчий директор ТОВ “Агротех-Стор”, у телефонній розмові заперечив, що на відеозаписі саме події квітня 2018 року. Він зазначив, що ці події мали місце рік тому.

Зараз підприємство чекає результатів експертиз та аналізів і після цього звертатиметься до суду з вимогою відстояти свою ділову репутацію, якій, як вони вважають, була нанесена шкода.

Тим часом цієї суботи дітей Попика виписали з лікарні додому, їх стан покращився. Амбулаторно проходять лікування тільки батько і мати. В ЦРЛ розповіли, що поки що причина отруєння залишається невідомою.

Як розповів в.о. начальника відділу нагляду за дотриманням санітарного господарства Держпродспоживчслужби у Сторожинецькому районі Микола Мишковський, в середу у господарстві Попиків обласними спеціалістами знову будуть братися проби. Результати попередніх аналізів також будуть відомі не раніше 2 травня.

Категорія: Відео Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ