Сторожинецькі легкоатлети показали гідні результати на чемпіонатах всеукраїнського рівня

В останніх числах березня у Одесі проходив командний Чемпіонат України з легкоатлетичного кросу серед дорослих, молоді, юніорів та юнаків. В складі збірної команди області виступав на цих змаганнях Тележинський Влас – учень Сторожинецької ДЮСШ Управління освіти РДА.

Це найголовніші всеукраїнські змагання з легкоатлетичного кросу. Виступав Влас на дистанції 2000 метрів і показав результат 6 хвилин та 27 секунд (6.27,0).

Кожна область на змагання такого рівня бере своїх найкращих спортсменів юнацького віку, так як їх участь обов’язкова для командного заліку.

Декілька тижнів до цього Влас виборов ІІ місце у двоборстві в Києві і тепер на цих змаганнях зустрівся з багатьма попередніми суперниками, а також і з переможцем тих змагань.

В запеклій боротьбі зумів випередити всіх і посів І місце став чемпіоном України з легкоатлетичного кросу на дистанції 2000 метрів серед юнаків віком до 16 років.

Юний спортсмен поставив собі велику мету і наполегливо торує стежину до неї. На його рахунку уже два рекорди області серед юнаків 15 років з бігу на 800 метрів, на повітрі (стадіон) 2 хвилини 07,4 секунди (ручний хронометраж) показавши рекорд у змаганнях Чемпіонату області в Чернівцях і 2.09,55 секунди на чемпіонаті України (електронний хронометраж) в місті Харків, також встановив рекорд області на цій же дистанції у приміщенні (манеж) 2.05,80 секунди на чемпіонаті України з двоборства у Києві.

До кінця календарного року Влас прагне виконати норматив першого дорослого розряду з бігу на 800 метрів та успішно себе зарекомендувати в бігу на дистанції 1500 метрів.

Це дистанції, на яких він показує найкращі результати. Також хоче перевершити рекорди Сторожинецької ДЮСШ і з бігу на 400 метрів.

Побажаємо обдарованому молодому спортсмену успішних виступів на змаганнях чемпіонатів України та зійти на п’єдестал і у вищих за рейтингом змаганнях!

17-19 квітня відбулися змагання першої Гімназіади України (Спартакіада школярів) з легкої атлетики в місті Одеса. Так склалися обставини, що представляти збірну команду області першої Спартакіади школярів (за часів Незалежності України) та збірну команду області першої Гімназіади України (зміна у назві у зв’язку з шкільною реформою) довелось мені, автору цієї статті.

До складу збірної команди області, згідно регламенту, входять 24 учні та два представники, але через брак коштів команда складалась з 12 спортсменів та одного представника, з яких 8 учасників – учні Сторожинецької ДЮСШ. В такому складі команда зуміла посісти 13 місце серед всіх збірних команд областей України.

Ці змагання стали своєрідним продовженням боротьби за призові місця на змаганнях чемпіонату України з легкої атлетики учнями Сторожинецької ДЮСШ.

Найуспішніше на них виступила Антоніна Іонашко, яка посіла 2 місце (срібний призер Гімназіади України) з бігу на 400 метрів та посіла 4 місце з бігу на 800 метрів. І як і на попередніх чотирьох міжнародних змаганнях, Антоніна пропустила попереду тільки одну спортсменку з Івано-Франківської області, яка впродовж двох років є найкращою на теренах України на цій дистанції у юнацькій віковій групі. І близько “підібралась” до її результату на всеукраїнських змаганнях.

Антоніна цього року закінчує навчання в загальноосвітньому навчальному закладі і їй запропонували вступити на навчання вже три вищих навчальних заклади.

Побажаємо нашій юній спортсменці вдалих виступів, високих результатів, олімпійських злетів та успішного навчання у вищому навчальному закладі!

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ, тренер легкоатлетів С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ