У Зруб-Комарівцях відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня пам’яті і примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Весна. Рік сорок п’ятий.
Зітхнула звільнена земля,
Здригнулося від болю за синами.
І мирним житом впала на поля.
Вже в котрий раз те жито сходить,
І правнуків благословляє на життя.
Але той травень, переможний травень
Вовіки не зазнає забуття

– такими словами розпочався захід. Ведучі урочистого мітингу проникливими, хвилюючими словами доносили до присутніх священну пам’ять про Героїв, що полягли на фронтах Світової війни: “Ми у вічному боргу перед тими хто віддав своє життя в боротьбі за Перемогу, за обірвану війною юність, за зразки мужності, силу духу, самопожертву, яку вони виявили в боях за рідну землю…”

Зі словами подяки та із закликом до всіх присутніх пам’ятати про подвиг героїв минулої страшної війни звернувся староста села Зруб-Комарівський Володимир Сумарюк. Він подякував учасникам Другої світової війни, учасникам бойових дій на території інших держав та учасникам АТО за мужність і самовідданість, вірність обов’язку і стійкість духу у війні з небезпечним супротивником, адже ми повинні бути єдиним цілим в подоланні всіх негараздів, які випали на долю України.

“Всім хто боровся за наше майбутнє – низький уклін, а тим кого немає з нами – вічна пам’ять від кожного з нас, пам’ять, яка повинна передаватися з покоління в покоління, яку ми з вами повинні нести через віки”, – відзначив Володимир Ілліч у своєму виступі. Від імені голови Сторожинецької громади Миколи Карлійчука були вручені вітальні листівки та матеріальна допомога учасникам війни та бойових дій.

Хвилиною мовчання та покладанням квітів до Памятника воїнам Другої світової війни вшанували жителі Зруб-Комарівського тих, хто віддав молодість, життя і здоров’я для врятування людей і рідної землі.

“Ми, українці, повинні пам’ятати і шанувати героїв, завдяки яким сьогодні живемо. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності, він навічно залишиться у пам’яті українського народу”, – зазначили на заході.

Категорія: Новини
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ