У ЦЕНТУМі відзначили Всесвітній День мігруючих птахів

Заклади освіти Сторожинецького району приєдналися до заходів з нагоди відзначення Міжнародного дня мігруючих птахів. Найбільш активними були вихованці екологічних гуртків.

Зокрема, цьогоріч було проведено ряд практичних робіт з метою підтримки та збереження лелек, які прилетіли у час надзвичайних погодних умов. Було підготовлено рекомендації та практичні поради щодо правильності дій з птахами, проведено роз’яснювальну роботу з населенням.

До Дня зустрічі птахів проведено ряд заходів. Більшість гуртківців взяли участь у виготовленні шпаківень, їх розвішували у шкільних садах, біля будинків. Керівники гуртків Васелович О. Р., Карпюк Н. В., Коржан А.В., Димчин О. В., Черней Л. Д. провели вікторини про місцевих мігруючих птахів на теми: “Пернате населення рідного краю”, “Значення птахів у природі”, “Перелітні птахи мого села”, “Лелеки – наші друзі”, “Повернення птахів додому”. Діти з цікавістю готувалися до до цих заходів, малювали птахів, доповнювали своїми розповідями. Коржан А. В. та Кміт Н. В. провели бесіди про захист мігруючих птахів та підготували буклети із зверненням до населення “Перелітні птахи села”. Вихованці еколекторію “Природа – наш дім” під керівництвом Верхоляк О.М., Кривка А.В. та гуртківці “Екологія для дошкільнят” (керівник Черней Л. Д.) долучились до конкурсу малюнків “Птахи – наші друзі”.  У гуртках “Лозоплетіння” (керівник Гева М.В.), “Аплікація та плетіння соломкою” (керівник Броска Л. М.) та “Художня кераміка” (керівник Васелович О. Р.) вихованці виготовляли макети перелітних птахів з лози, соломи та глини. Кращі роботи відібрані для участі у творчому звіті гуртківців. Насиченими пройшли заняття-практикуми “Сезонні явища у житті птахів” у гуртах “Природа рідного краю” (керівник Кривко А. В.), “Юні лісівники” (керівник Жалоба І. Н.), “Людина і довкілля” (керівник Ксьонзик Н. І.). Безпосередньо до Міжнародного дня мігруючих птахів у всіх гуртках проведені екскурсії на природу з метою спостереження за життям перелітніх птахів.

Також  учнівська молодь взяла участь у конкурсах екологічного спрямування на кращі сценарії проведення свят, макети шпаківень. Роботи направлені для участі в обласному конкурсі “Пташиний друг” в рамках акції “Наша допомога птахам”, яку організувала Чернівецька обласна організація Всеукраїнської дитячої спілки “Екологічна варта”.

Автор Богатир Т. В., методист ЦЕНТУМ

 

Категорія: Новини Освіта Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ