Митець зі Сторожинця Юрій Даскалюк взяв участь у Міжнародному живописному пленері «Вижниця 2018»

З 4 по 10 травня 2018 року у Вижниці відбувався Міжнародний живописний пленер «Вижниця 2018». 25 талановитих митців з України та Польщі протягом тижня створили близько 100 живописних полотен та етюдів. Неподалік садиби-музею українського співака, народного артиста України Назарія Яремчука майже тиждень жили та творили учасники мистецького пленеру.

Одним з учасників живописного пленеру став сторожинчанин Юрій Даскалюк. Юрій почав свою творчу діяльність ще в юності з різьбярства по дереву, потім займався дизайном інтер’єрів і останніми роками надавав перевагу живопису. На картинах Юрій зображує квіти, натюрморти, пейзажі та казкових персонажів. У лютому цього року картини сторожинчанина можна було побачити в Центрі культури “Вернісаж” Чернівецької міської ради на персональній виставці.

Як зауважили учасники пленеру, захід дав змогу розкрити широкий спектр сприйняття та розуміння один одного і працювати в гармонії з природою, як одне ціле.

Підсумком заходу стало відкриття післяпленерної виставки в Чернівцях одразу в двох галереях – Галереї на Штейнбарга та центрі культури “Вернісаж”. Експозиція триватиме до 1 червня.

Фото Андрія Чижова

Категорія: Важливо Культура Події
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ