В Сторожинці розповідали про патронатні сім’ї

Патронатні вихователі

Сторожинецький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводив семінар з особами, які перебувають на обліку у Сторожинецькому Центрі зайнятості на тему: “Патронатна сім’я”.

Метою даного заходу було надати учасникам інформацію про патронатну сім’ю, навіщо потрібні патронатні сім’ї та чому ця послуга потрібна саме сьогодні.

Патронат – одна з альтернативних форм виховання дитини, яка залишилась без батьківського піклування, до досягнення нею повноліття. Основні обов’язки патронатного вихователя – це виховувати дитину своїй сім’ї, забезпечити її житлом, одягом, харчуванням, створити дитині умови для навчання, для фізичного, духовного і морального розвитку, захищати права та інтереси дитини. Патронатний вихователь виконує свої обов’язки на платній основі.

У даному заході взяли участь 17 осіб. Під час заходу учасники мали змогу отримати консультації щодо того, хто може бути патронатними вихователями, які документи потрібно для того щоб стати патронатним вихователем, скільки дитина може перебувати у патронатній сім’ї. Учасникам заходу були роздані інформаційні матеріали з даної тематики.

Джерело: Директор РЦССМ М.В. Ірініч

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ