У Сторожинецькому ліцеї відбулося “Вишиванкобачення – 2018”

Вишиванко, червона калино,
Ти символ Вітчизни з прадавніх віків.
Моя вишиванка – душа України
І зірка яскрава для дочок – синів.

Тиждень вишиванки у Сторожинецькому районному ліцеї завершився яскравим загальношкільним святом, яке вже стало традиційним – “Вишиванкобачення – 2018”.

Захід приурочений українським традиціям, умілим працелюбним майстриням, які створюють шедеври. Вишиванка поєднала у собі традиційні орнаменти та кольори Буковини із сучасними тенденціями, минуле та сучасне сплелися воєдино в одязі та прикрасах української молоді.

Адміністрація, гості та учні мали чудову нагоду переконатися у красі та вишуканості маминої сорочки, адже традиції вишивки повертаються – діти в українському національному одязі є неперевершено чарівні і тому обрати кращих було нелегко. Учні початкової ланки запропонували поринути у світ чудової майстерності та дизайну у вишиванковому вернісажі!

Оргкомітет “Вишиванкобачення – 2018” вирішив, що учні початкової школи вже є переможцями у своїй віковій категорії, враховуючи старанність та бажання вийти на доріжку у повному складі у супроводі класоводів.

Учні середньої та старшої ланки продемонстрували дефіле у вишиванках. Кожен з присутніх мав право голосу за одну модель.

Без сумніву, що усі отримали насолоду та зарядилися позитивною енергією у баченні вишиванок та концерту, під час якого учні вразили талантом співу (керівник Клічинська М.І.) та танцю Гаврилюка Миколи і Івасюк Владислави (керівник Хмурич І.І.).

Окрасою свята пролунали пісні у виконанні неодноразової переможниці та лауреата Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів, а нині вчителя музичного мистецтва Геви Анастасії Михайлівни. Для кожного з учасників саме його вишиванка є найкращою тому, що серцю мила і є найкращою, проте лічильній комісії все ж таки довелося визначити переможців.

Гран-прі здобула учениця 11 класу Кордубан Катерина, сорочка якої вишивалася бабусею і передається з покоління в покоління: від матері до доньки. Робота виконана бісером, зелений колір поєднується з червоним, символізуючи життя та відродження.

З привітальним словом до присутніх звернулася начальник організаційного відділу Сторожинецької міської ради Аліна Побіжан, яка вручила всім переможцям подарунки від Сторожинецької громади.

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ