Регіональний фестиваль національних культур “Барви Сторожинеччини”

Сьогодні, 23 червня 2018 року, на Центральному майдані Незалежності у Сторожинці відбувся регіональний фестиваль національних культур “Барви Сторожинеччини”.

Розпочалися заходи урочистою ходою учасників, яка розпочалася від РБНК. Колективи пройшли вулицею Чернівецькою, Грушевського, Т. Шевченка та О. Кобилянської, увійшовши на площу.

Вже в четвертий раз фольклорне свято народної музики, пісні і танцю зібрало кращі фольклорні колективи Буковини. Метою фестивалю є зміцнення міжнаціональних відносин, подальшого розвитку культури, збереження зразків ідентичної фольклорної спадщини, відродження та збереження традицій і обрядів етнічних груп. Головною особливістю заходу є те, що на ньому майже немає глядачів – всі присутні є учасниками свята.

Перед початком програми присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв України, які полягли за визволення народу, і всіх, хто в наш час віддав своє життя, захищаючи свободу, незалежність, суверенітет та територіальну цілісність нашої держави. Також відбулося покладання квітів до пам’ятників і меморіалів в центрі міста.

У “Барвах Сторожинеччини” взяла участь делегація гміни Андрихув республіки Польща з духовим оркестром “Андрополь”, представники Волинського обласного товариства чехів “Матісе Волинська”, делегація Новоселицького району, Кельменецького району, Глибоцького району, Мамаївської громади, Великокучурівської громади, Чудейської громади, Красноїльської громади, Старих Бросківців, Ропчі, Нижні Петрівці.

До присутніх з вітальними словами звернулися керівники району та громад. Також з нагоди 100-річчя Дня державної служби привітали державних службовців району грамотами та подяками.

Пропонуємо вашій увазі фотозвіт з фестивалю:

Категорія: Важливо Культура Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ