Сторожинецька ДЮСШ задає тон в юнацькій легкій атлетиці області

В перших числах червня у Харкові проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2003 року народження та молодших. Це – найголовніші всеукраїнські змагання з особистої першості для цього віку (середня юнацька вікова група).

Збірна команда області складалася з шести спортсменів, з яких три учні зі Сторожинецької ДЮСШ управління освіти, сім’ї, молоді та спорту РДА.

Всі наші спортсмени найкраще виступили в складі збірної команди області (1-3 місця в команді області), і принесли до скарбнички команди 2/3 всіх набраних очок (69 з 93 набраних).

Найкраще себе показав Тележинський Влас, який посів перше місце (Чемпіон України) з бігу на 1500 метрів з результатом 4 хвилини 25,36 секунди та друге місце (срібний призер Чемпіонату України) з бігу на 800 метрів з результатом 1 хвилина 59,78 секунди (рекорд області) та виконав норматив першого «дорослого» розряду.

Вже в четверте поспіль Влас перевищує результат рекорду області з бігу на 800 метрів серед юнаків до 16 років. За останні 30 років спортсмен Сторожинецької ДЮСШ вдруге зайняв на одних змаганнях Чемпіонату України два призових місця. Першим зайняв два призових місця на одних змаганнях Микола Конечний у 2016 році.

Ще місяць тому ми бажали Власу до кінця календарного року виконати норматив першого розряду та подолати дистанцію у 800 метрів швидше двох хвилин.

А сьогодні побажаємо йому перевершити рекорд Сторожинецької ДЮСШ (по старшій юнацькій віковій групі), що відповідає 1 хвилині 56,7 секунди, який встановив Павло Партей у Львові в 2002 році.

Також достойно виступив на цих змаганнях Смерека Дмитро, який посів 6 місце з бігу на 400 метрів. На початку року Дмитро вже посідав четверте місце з бігу на 200 метрів в змаганнях чемпіонату України у приміщенні в місті Суми.

Наймолодший серед наших учасників, Хрестик Володимир (2004 року народження), посів 11 місце з бігу на 400 метрів та 15 місце з бігу на 800 метрів.

Надіємось, що наступного року, Володимир дасть про себе знати на всеукраїнському рівні і увійде до числа кращих спортсменів свого року народження.

Впродовж десяти днів, на двох різних змаганнях, Тележинський Влас зібрав ввесь комплект медалей (1, 2, 3 призові місця).

В середині червня у міста Луцьк на стадіоні «Авангард» проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед юнаків 2001 року народження і молодших.

Збірна команда області складалася з чотирьох спортсменів, двоє з яких зі Сторожинецької ДЮСШ (Антоніна Іонашко та Тележинський Влас). Антоніна не змогла показати свої найкращі результати з бігу на 400 та 200 метрів (далася в знаки перерва через підготовку до іспитів у випробовувані ЗНО).

Для Власа ці змагання стали своєрідним продовженням виборювати призові місця. Результат на 1500 метрів 4.13,61 секунди надав йому право увійти до фіналу та вибороти у фіналі третє призове місце (бронзовий призер чемпіонату України) серед юнаків, які старші за нього на 2 роки.

Зазначу, що на цій дистанції це є також і новим рекордом області для юнаків до 16 років, а орієнтир рекорду ДЮСШ по старшій юнацькій віковій групі – 4.04,8сек.

Побажаємо нашому юному спортсмену вдалих виступів, високих результатів, олімпійських злетів та стати, як найменше, кандидатом до складу збірної команди України.

Також бажаємо Власові «заявити» себе у відборі на змаганнях до чемпіонату Європи. А для цього необхідно і в подальшому багато та виснажливо працювати на тренуваннях.

Всіх бажаючих, реалізувати себе на бігових доріжках та дисциплінах легкої атлетики, а також, і в інших видах спорту запрошуємо на відділення Сторожинецької ДЮСШ.

Джерело: директор Сторожинецької ДЮСШ С.І. Москалюк

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ