У Старій Жадові відбулася зустріч з українською письменницею Іванною Стеф’юк

Хтось з великих сказав, що коли у календарі немає нічого, а душа прагне свята, то потрібно придумати маленьке свято і відзначити його.

Саме таке літературно-мистецьке свято для душі й зібрало минулого тижня у стінах бібліотеки №1 села Стара Жадова шанувальників поетичного слова під гаслом «Стежками жіночих письменницьких доль» на зустріч із незвичайною людиною, українською письменницею, літературознавцем, етнографом, методистом, членом НСПУ, кандидатом філологічних наук і доктором філософії, лауреатом літературно-мистецької премії ім. Марка Черемшини та літературної премії ім. Пауля Целана Іванною Стеф’юк.

Зібрались, щоб вшанувати творчу людину, яка має вміння і бажання писати вірші, новели, романи, прославляє свою маленьку Батьківщину і тим самим несе любов і світлі почуття до своєї України.

Вона – з наймолодшої генерації нинішньої української поезії. Вірші Іванки – щирі, теплі й незвичні дуже глибокі й влучні. Вражають своєю мелодикою та музичною мелодійністю, закоханістю у природу й світ, такий густий і яскравий довкола. Поезії молодої поетеси – напрочуд зримі, все про що пише – не лише відчуваєш, але й немов бачиш так, що в серці з’являється якийсь щем, бо так «смачно» пише і водночас – легко та невимушено.

Цікава й мова цих оригінальних віршів – поєднала в собі авторка й Буковину, де живе поруч, й рідну Гуцульщину, звідки родом. Звідси такі направду мовне перлове намисто.

Слова глибокої поваги до молодої поетеси та її творчості прозвучали від директорки Сторожинецької ЦБС Іванни Лугиної.

Читачі бібліотеки, – Сливка Олексій, Баран Надія, Трачук Кирил, Ткачук Мар’яна, Зініна Юля, Кудельницька Яна та Сабура Тарас, – також підготувались до зустрічі з видатною поетесою, продекламували її вірші та подарували пісню у виконанні Штац Каріни. Зустріч пройшла в теплій, душевній атмосфері, і не залишила байдужим жодного з присутніх.

Ніщо не сталось випадково.
Один закон для різних злетів.
Поет не вибирає слово,
То слово вибира Поета.
Із ким не їв би хліба-солі,
Коли б в яку не канув лету,
Поет не вибирає Долі, то Доля вибира Поета.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Культура
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ