Навіщо місцевим неурядовим організаціям об’єднуватись?

Нещодавно у Медіа-центрі міста Чернівці відбувся баркемп (неформальна конференція) на тему «Громадянське суспільство в час реформ. Навіщо місцевим неурядовим організаціям об’єднуватись?». Організатори такого неординарного заходу – Спілка «Громадські ініціативи України» та Чернівецька обласна громадська організація «Комітет виборців України».

Спілкування відбувалося у форматі відкритого простору, в якому взяла участь директор Сторожинецької районної централізованої бібліотечної системи Іванна Лугина, представляючи громадську організацію «Чернівецьке обласне відділення Української бібліотечної асоціації».

Питання для обговорення у локаціях учасники баркемпу пропонували найрізноманітніші: «Що відбувається?», «Інтернет залежність молоді», «Що сьогодні вибирає молодь – книгу чи інтернет?», «Сортування сміття», «Чому українці повертаючись із-за кордону не поважають своєї країни?», «Як залучити громаду до громадського контролю по впровадженню антикорупційної реформи» тощо.

Питання діяльності бібліотек в умовах децентралізації та небажання окремих керівників ОТГ Сторожинеччини будувати нову модель існування бібліотек порушила Іванна Лугина. Обговорюючи цю проблему, зацікавлені учасники заходу запропонували і надалі переконувати керівників ОТГ дослухатись до поданих пропозицій співпраці, заручившись підтримкою керівництва органів місцевого самоврядування, громадськими організаціями та активістами.

Така форма проведення заходів як «баркемп» виявилась надзвичайно цікавою і корисною, адже жоден учасник цієї зустрічі не залишився байдужим і долучився до обговорення питань, які його зацікавили, навіть, якщо сам нічого не пропонував обговорювати.

Розповідаючи про свої враження від такої неформальної зустрічі з новими людьми (представники Спілки ГІУ були з різних міст України – Києва, Кропивницького, Черкас, Вінниці), директор Сторожинецької ЦБС зауважила, що бібліотеки Сторожинеччини будуть запроваджувати такий формат заходів як баркемп і залучати до участі у них молодь.

Джерело: Сторожинецька ЦБС

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ