У районі нарахували біля 29 мільйонів гривень збитків від негоди

Внаслідок підвищення води у басейні річки Сірет, в Сторожинецькому районі було пошкоджено місцеві дороги, пішохідні та дерев’яні мости тощо.

Зруйнована об’їзна дорога Банилова-Підгірного

Зараз у всіх місцевих радах збирають інформацію про наслідки негоди та проводять обстеження об’єктів.

Найбільше збитків по Сторожинецькій громаді – біля 9 мільйонів гривень. В основному це пошкоджені береги річок та дороги місцевого значення.

У Банилові-Підгірному вода забрала город та плодові дерева

Найбільше мостів було зруйновано у селі Череш, – один бетонно-дерев’яний міст, 2 дерев’яних пішохідних моста, 6 бетонно-трубчастих, – та Великокучурівська громада, де вода забрала 10 пішохідних переходів.

Відновлення пішохідного сполучення у Великокучурівській громаді

Також від затоплення постраждав один об’єкт соціальної сфери в районі – це Черешський психоневрологічний інтернат. Там пошкоджена каналізаційна мережа та очисні споруди, були затоплені дрова та сіно.

У Чудейській громаді зруйновано 5 дерев’яних мостів. У Красноїльській громаді був зсув берега річки Малий Сірет. Біля Красноїльська вода зруйнувала дерев’яний автомобільний міст.

Розмило берега річок у Михальчі, Банилові-Підгірному, Нижніх Петрівцях та Верхніх Петрівцях.

Дані згідно актів обстеження Сторожинецька РДА передає до облдержадміністрації. Загальна сума збитків станом на сьогодні – більше 29 мільйонів гривень. 

Категорія: Важливо Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ