Прокуратура виявила порушення при закупівлі овочів Управлінням освіти РДА

Сторожинецька місцева прокуратура звернулась до господарського суду Чернівецької області з позовною заявою щодо визнання недійсними договорів, укладених між Управлінням освіти, сім’ї, молоді та спорту Сторожинецької районної державної адміністрації та фізичною особою-підприємцем про закупівлю овочів за державні кошти.

Встановлено, що у січні 2018 року між Управлінням освіти та ФОП було укладено договір про закупівлю капусти, цибулі, моркви, буряку для навчальних закладів району на суму понад 162 тис. грн.

Визначивши однаковий предмет закупівлі, з метою уникнення проведення відкритих торгів, Управління поділило його на частини, чим порушило процедуру закупівель,  бо не має права ділити на частини предмет, який відноситься до одного коду товарів.

Крім цього встановлено, що додатковою угодою було збільшено ціни на товар. Виходячи з вказаних цін, вартість товару згідно з договором становила б понад 200 тис. грн., що у відповідності до положень ч.1 ст.2 Закону «Про публічні закупівлі» потребує застосування процедури відкритих торгів.

Джерело: Сторожинецька місцева прокуратура

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ