Святий обов’язок кожного – допомогти сироті

Сироти – найбільш вразливі і найменш захищені члени нашого суспільства. Захист прав дітей-сиріт взяла на себе держава і однією із найактуальніших проблем сьогодення для них є забезпечення житлом.

Вперше за всі роки незалежності держави кошти для придбання житла були надані згідно постанови Кабінету Міністрів України від 15 листопада 2017 року №877 «Про затвердження Порядку та умов надання у 2017 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво, капітальний ремонт, реконструкцію малих групових будинків, будинків підтриманого проживання, будівництво, придбання житла для дитячих будинків сімейного типу, соціального житла для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, виготовлення проектно-кошторисної документації».

Сторожинецький районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді звертає увагу жителів Сторожинеччини, на те, що на території нашого району у 2017 році було придбано 3 соціальних житла для осіб з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У 2018 році держава також виділила кошти для придбання житла особам з числа дітей-сиріт. Тому закликаємо всіх осіб з числа дітей-сиріт, які проживають на території нашого району у разі необхідності отримання безкоштовного житла звертатись у Сторожинецьку районну державну адміністрацію вул. Чернівецька, 6а (4-й поверх Служба у справах дітей) або Сторожинецький РЦ СССДМ (вул. Федьковича, 10, приміщення Центральної районної бібліотеки 2-й поверх).

Також просимо усіх небайдужих, які можливо знають таких осіб, звертатись за вищезазначеною адресою.

Джерело: Сторожинецький РЦ СССДМ

Категорія: Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ