У Сторожинці відбувся благодійний марафон по збору коштів на лікування Єви Іленчук

Вчора, 22 липня 2018 року, на Центральному майдані Сторожинця відбулася благодійна акція по збору допомоги для маленької сторожинчанки Євангеліни Іленчук.

Маленькій дівчинці поставили страшний діагноз: імунодефіцит, рідкісний, тяжкий комбінований (Т+/-В+NK). Хвороба проявляється в тому, що імунна система взагалі не працює і будь-яка вірусна чи бактеріальна інфекція можуть бути фатальними для життя малечі. Це надзвичайно рідкісне захворювання – у світі діагностували тільки шість подібних випадків.

Щоб жити дитинці потрібна термінова трансплантація кісткового мозку. Оперувати береться Турецька клініка MedicalPark Antalya Hospital, ціна життя – 110 000 долларів.

Сторожинчани довели, що людяність, взаємопідтримка та милосердя є нашими найбільшими цінностями. Лише такі благородні та чуйні люди можуть відчути чужу біль та біду, як свою власну.

За один день благодійної акції на підтримку діврчинки на площі було зібрано 67 823 грн, 171$ та 225 €.

Батьків переповнювали почуття безмежної вдячності за всеохоплюючу підтримку, любов та допомогу.

“Ви – Люди з величезної літери і з величезним добрим серцем, – каже мати дівчинки Анжела Іленчук. – Нам, батькам, бракує слів, щоб висловити Вам свою вдячність, бракує, тому що нас переповнюють неймовірно щирі відчуття та сльози, сльози радості та вдячності за те, що Господь послав нам Вас.

Ви знаєте, історія нашої донечки об’єднала в одну велику родину, в єдине ціле абсолютно різних людей: людей різної національності, різного віросповідання, різної професії, різного віку та соціального статусу. Людяність… У цьому слові закладений сенс життя. Життя маленької дівчинки Євочки, адже, завдяки Вашій людяності, ми стали на крок ближче до здійснення нашої заповітної батьківської Мрії – бачити посмішку нашої Євочки, відчувати стукіт маленького сердечка, вдихати аромат кожного її подиху.

Люди, низький Вам уклін за вашу згуртованість та небайдужість. Сьогоднішній благодійний марафон – це доказ того, що взаємопідтримка, милосердя та любов до ближнього є нашими найбільшими цінностями.

Цей день був неймовірною мегаподією для нашої родини, насичений різнобарв’ям зустрічей, знайомств та щирого спілкування. І Вам низький уклін, наші любі Сторожинчани. Хай Господь Благословить Ваші сім’ї. Сьогодні був Великий день! Дякуємо всім, хто був якимось чином причетний до цієї події.

Особлива дяка Марині Ткачук та Ользі Євдокименко – це наші добровольці, без яких не відбувся би цей марафон. Величезне спасибі всім сторожинчанам! Хай Господь щомиті оберігає вас та ваших діточок! Хай ваше милосердя, людяність та добро повернуться вам сторицею!

Сьогодні було багато моментів, коли було не можливо стримати сліз вдячності. Вранці маленький хлопчик приніс мішечок повний копійок і поклав біля скриньки.

Він розбив свою скарбничку і від щирого дитячого серця допоміг нашій Євочці. Вже ближче до вечора шестеро хлопчиків віком 9-10 рочків підійшли і попросили маленькі скриньки, щоб піти з ними по місту та просити перехожих пожертви. За годину ці дітки, оббігавши пів-міста, зібрали 2800 гривень! Як таке можливо?! Це неймовірно! Наша спільна щира віра творить дива! Ми безмежно вдячні всім!”

На акцію приїхав дорогий гість, неймовірної доброти серця людина – священник з Румунії Василь Томаш (Vasile Antonie Tămaş), який приклав немало зусиль для того, щоб допомогти Євочці у зборі коштів. Він спеціально приїхав для того, щоб власноруч вручити батькам суму, яку йому вдалося зібрати – 10 000 доларів.

Священник задіяв немало знаменитостей у Румунії, а саме відомого румунського співака Paul Surugiu-Fuego, екс футболіста “Steaua Bucuresti” Florin Lovin, співака
Cristian Fodor, відомого румунського артиста Оvidiu Homorodean. Завдяки їм історію Євочки побачили на румунському телебаченні, неодноразово проводились прямі ефіри в Фейсбуці, де закликали разом допомогти.

У неділю, 29 липня, з 9:00 до 20:00 волонтери планують провести на Центральному майдані Незалежності у Сторожинці ще одну благодійну акцію, націлену на збір допомоги Євангеліні. Більш детальна програма буде опублікована пізніше.

В крамницях, перукарнях, на ринках Сторожинця встановлені скриньки для збору коштів для лікування Євочки. Волонтери щотижня звітуватимуть про зібрані суми у Фейсбуці в офіційній групі. Закликаємо всіх приєднуватись до порятунку дівчинки! Від серця до серця та гривня до гривні і ми врятуємо маленьке ЖИТТЯ!

На сьогодні зібрано:

  • 398 переказів на картки ПриватБанку на суму 72597 грн.;
  • Від благодійників – 26200 грн., 300 $., 450€.
  • Благодійний марафон – 67832 грн., 171 $, 225 €
  • Від гостей з Румунії – 10000 $.
  • Всього разом – 166 629 грн., 10 471$, 675 €
  • Разом сума в доларах (по курсу 26,6) – 17 508 $

Залишилося зібрати: 86290,30$

Благодійність

Категорія: Відео Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ