В Чернівцях вдалося зібрати на лікування сторожинчанки Єви Іленчук більше 38 тис. грн.

У неділю в Чернівцях пройшов четвертий етап благодійного марафону “Допоможіть врятувати Євочку!”.

Наразі дівчинка з батьками вже знаходяться в Туреччині, де проводять повну діагностику та починають пошуки донора для трансплантації кісткового мозку.

Нагадуємо, діагноз 5-ти місячної сторожинчанки Єви – імунодефіцит, рідкісний, тяжкий комбінований (Т+/-В+NK). Імунна система взагалі не працює. Будь-який вірус може стати фатальним для життя малечі. Це надзвичайно рідкісне захворювання. У світі діагностували лише 6 випадків цієї важкої хвороби, але вона виліковна. Для того, щоб дівчинка одужала, необхідна термінова операція. Ціна життя – 110 000 доларів.

На вулиці О. Кобилянської та у парку імені Т.Г. Шевченка сторожинецькі волонтери провели благодійні ярмарки, на яких продавали кондитерські вироби, вироби хенд-мейд, квіткові композиції, а також символічні браслети, які виготовили власноруч наші діти, футболки та повітряні кульки з написом “ДОПОМОЖІТЬ ВРЯТУВАТИ ЄВОЧКУ”

Всі бажаючі могли сфотографуватися на фотозоні, яка знаходилася по вул. О.Кобилянської, а також всі відпочиваючі у парку імені Т.Г. Шевченка могли послухати зворушливі пісні у виконанні Олександра Атодиреса.

Близько 22:00 у парку відбувся прямий ефір з Туреччиною. Волонтери змогли побачити на власні очі, як нашій Євочці робили чергову процедуру по переливанню донорської крові. Атмосфера на майданчику була неймовірна, адже багато хто з присутніх просто не міг стримати сліз.

Батьки та волонтери висловлюють щиру подяку всім людям з великим добрим серцем, які долучилися та допомогли у створені такої великої доброї справи.

Зусиллями Всіх небайдужих чернівчан було зібрано 38 273 грн. та 11$, але, на жаль, цієї суми катастрофічно не вистачає, адже залишилось ще зібрати 49 408 $.

На благодійних марафонах, які проводилися в Сторожинці, зібрали більше 56 тисяч $.

 

 

Благодійність

Фото: Іван Доровський

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ