У Панці провели VIII Міжрайонний дитячий турнір з футболу, присвячений пам’яті Віталія Миколайовича Доскалюка

У неділю 12.08.2018 року, в селі Панка Сторожинецького району, в рамках святкування 590-річниці від першої писемної згадки про село, було проведено традиційний VIIІ Міжрайонний дитячий турнір з футболу, присвячений пам’яті уродженця Панки, першого голови Сторожинецької районної спортивної громадської організації «Федерація футболу» Доскалюка Віталія Миколайовича.

Участь у турнірі взяли 6 команд, а це понад 100 юних футболістів. Організаторами турніру виступив син Віталія Миколайовича Олександр Доскалюк та Сторожинецька РСГО «Федерація футболу» (заст. голови Василь Баланюк).

Турнір було розпочато хвилиною мовчання, вшановуючи пам’ять Доскалюка Віталія Миколайовича, після чого були привітальні слова заступника голови Сторожинецької РСГО «Федерація футболу» Василя Баланюка, в.о. старости села Панка Сергія Казюка та Олександра Доскалюка.

Перед початком змагань всім командам було вручено футбольні м’ячі, пам’ятні вимпели та воду для втамування спраги під час турніру, яку люб’язно надав «Буденецький завод мінеральних вод».

Учасники змагань були розподілені на 2 групи по три команди:

Група А

  • «ДЮСШ Колос» м. Сторожинець
  • «Спарта» м. Чернівці
  • «РДЮСШ» смт. Глибока

Група Б

  • «Буковина» м. Чернівці
  • «ДЮСШ Колос» с. Берегомет Кіцманського р-ну
  • «ФК Комарівці» с. Комарівці Сторожинецького району

Згідно формату турніру, команди спочатку грали ігри між собою для визначення турнірних місць в своїх групах, а потім команди, які зайняли треті місця в групах, проводили матч за 5-6 місця, команди, що були другі у своїх групах, змагались за 3-4 місця та переможці груп у грі між собою визначали чемпіона та срібного призера турніру.

Всі ігри турніру проходили на високому рівні, на футбольних майданчиках вирували пристрасті більші, ніж на стадіонах під час чемпіонату світу.

Юні футболісти показали тренерам, батькам та вболівальникам свою жагу до перемоги, спортивну злість, радість від успіху та розпач від невдач.

Вболівальників було досить багато, всі від малого до старого із захопленням спостерігали за грою юних зірок українського та світового футболу, переживали за хлопчаків, раділи їх успіхам та переживали їх невдачі. Звичайно найзапеклішими вболівальниками були батьки юних спортсменів, за що їм велика вдячність.

Результати ігор групового етапу:

Група А

  • «Спарта» м. Чернівці 4 – 0 «РДЮСШ» смт. Глибока
  • «ДЮСШ Колос» м. Сторожинець 0 – 2 «Спарта» м. Чернівці
  • «РДЮСШ» смт. Глибока 2 – 2 «ДЮСШ Колос» м. Сторожинець

Турнірна таблиця:

Місце Команда Голи Очки
1 «Спарта», м. Чернівці 6-0 6
2 «ДЮСШ Колос», м. Сторожинець 2-4 1
3 «РДЮСШ», смт. Глибока 2-6 1

Група Б

  • «ДЮСШ Колос» с. Берегомет 0 – 2 «ФК Комарівці»
  • «Буковина» 2 – 1 «ДЮСШ Колос» с. Берегомет
  • «ФК Комарівці» 3 – 1 «Буковина»

Турнірна таблиця:

Місце Команда Голи Очки
1 «ФК Комарівці», с. Комарівці 5-1 6
2 «Буковина», м. Чернівці 3-4 3
3 «ДЮСШ Колос», с. Берегомет 1-4 0

Команди визначали загальні місця в турнірі:

Матч за 5-6 місця: «РДЮСШ», смт. Глибока 1 – 3 «ДЮСШ Колос», с. Берегомет.

Малий фінал (за 3-4 місця): «Буковина», м. Чернівці 5 – 0 «ДЮСШ Колос», м. Сторожинець.

Фінал (за 1-2 місця): «Спарта», м. Чернівці 2-1 «ФК Комарівці», с. Комарівці.

У підсумку команди зайняли наступні місця:

  1. «Спарта», м. Чернівці.
  2. «ФК Комарівці», с. Комарівці Сторожинецького району
  3. «Буковина», м. Чернівці.
  4. «ДЮСШ Колос», м. Сторожинець.
  5. «ДЮСШ Колос», с. Берегомет Кіцманського району.
  6. «РДЮСШ», смт. Глибока.

Також організаторами та тренерами були визначені кращі футболісти турніру в номінаціях «кращий воротар», «кращий захисник», «кращий нападник» та «кращий гравець».

Так, кращим воротарем турніру визначено Шотропу Юрія («Буковина», м. Чернівці), «кращий захисник» – Гарабажіу Едуард («Спарта», м. Чернівці), «кращий нападник» – Бучацький Роман («ФК Комарівці», с. Комарівці) та «кращий гравець» – Гначук Микола («Спарта», м. Чернівці).

У підведенні підсумків турніру та нагородженні прийняли участь Перший радник президента федерації футболу України, голова ГС «Федерація футболу Чернівецької області» Орлецький В.Г., Сторожинецький міський голова Карлійчук М.М., в.о. старости с. Панка Казюк С.О., заступник голови Сторожинецької РСГО «Федерація футболу», голова контрольно-дисциплінарного комітету ГС «Федерація футболу Чернівецької області» Баланюк В.М., співорганізатор Доскалюк О.В.

Слова вдячності та побажання успіхів пролунали на адресу юних учасників змагань, їх тренерів та батьків, арбітрів, вболівальників, організаторів та спонсорів.

Окрему подяку організатори висловили спонсорам турніру, без фінансової підтримки яких це свято не відбулося б – мережа АЗС ТОВ «ВІКАВ»/YA, Рутка В.Г., Яреміца І.В., Карп В.Ф., Гладкий В.П., Ілько В.І., Морхан Д.

Категорія: Спорт
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ