Cесія в Красноїльську. Децентралізація та пасовища

2

В п’ятницю, 03.07.15 р., в Красноїльську відбулася позачергова ХХХ сесія VI скликання селищної ради. Одним з головних питань, що розглядалися – була децентралізація та добровільне об’єднання територіальних громад.

3

На сесії було вирішено звернутися з пропозицією про об’єднання до сільської ради Старої Красношори, хоча було запропоновано ще два варіанти об’єднання – одна громада в межах району з центром в м. Сторожинець та об’єднання сіл Чудей, Іжівці, Петрівці, Стара та Нова Красношора з потенційним центром в Чудеї.

Решту питань стосувалися земельних ділянок, клопотання дирекції Красноїльської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 та затвердження окремих розпоряджень селищного голови.

4

Основним обговорюваним питання після сесії було виділення землі під пасовища. Представники громади Красноїльська наполягають на тому, що селищна рада хоче заборонити їм випасати худобу на землях, якими, зі слів мешканців, їхні діди користувалися на протязі двох століть. Зараз ці землі розпайовані та не знаходяться в межах території селища.

Красноїльськ

Голова селищної ради Мітрік Овідіу Дмитрович запевнив, що селищна рада не має повноважень вирішувати такі питання. Також свою думку висловили жителі Красноїльська:

Категорія: Новини району
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ