У Сторожинецькому районі масово фіксують спроби дачі хабаря працівникам поліції

Сторожинецька прокуратура

Наразі у Сторожинецькому районі масово фіксують спроби дачі неправомірної вигоди (хабаря) працівникам поліції.

Зокрема, Сторожинецька місцевою прокуратурою на протязі останнього місяця направлено три обвинувальних акти до Сторожинецького районного суду за ч.1 ст. 369 КК України, а саме пропозиція службовій особі надати їй неправомірну вигоду, за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища.

Так, мешканці Сторожинецького району з метою схилення працівників поліції до вчинення дій всупереч їх службовим обов’язкам, висловив останньому пропозицію надати неправомірну вигоду за не складання на нього адміністративного протоколу.

Санкція за ч. 1 ст.369 КК України передбачає штраф від п’ятисот (8500 грн.) до семисот п’ятдесяти (12750 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Нагадуємо, що кримінальна відповідальність за ст. 369 КК України настає в разі пропозиції неправомірної вигоди незалежно від її суми за будь-як злочинні дії в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду.

Неправомірна вигода включає у себе не тільки отримання грошових коштів чи іншого майна, а й переваг, пільг, послуг, нематеріальних активів.

Пам’ятайте, що кримінальна відповідальність передбачена не лише для чиновника, який вимагає чи бере неправомірну вигоду, але й для громадянина, який його пропонує чи дає!

Джерело: Сторожинецька місцева прокуратура

Категорія: Кримінал
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ