На лікування сторожинчанки Єви Іленчук потрібно зібрати ще 46,8 тис. доларів

Вчора, 19 серпня 2018 року, відбулася черговий етап благодійного марафону по збору коштів на лікування сторожинчанки Єви Іленчук.

Наразі дівчинка з батьками вже знаходяться в Туреччині, де проводять повну діагностику та починають пошуки донора для трансплантації кісткового мозку.

Нагадуємо, діагноз 5-ти місячної сторожинчанки Єви – імунодефіцит, рідкісний, тяжкий комбінований (Т+/-В+NK). Імунна система взагалі не працює. Будь-який вірус може стати фатальним для життя малечі. Це надзвичайно рідкісне захворювання. У світі діагностували лише 6 випадків цієї важкої хвороби, але вона виліковна. Для того, щоб дівчинка одужала, необхідна термінова операція. Ціна життя – 110 000 доларів.

Небайдужі містяни організували на Центральному майдані Незалежності у Сторожинці ярмарок, на якому продавали овочі та фрукти, які були надані благодійниками.

Завдяки зусиллям волонтерів вдалося зібрати 12 246 грн. та 150 євро. У загальному, – за підсумками акцій та прямих переказів на картку, – вже зібрано 63,2 тис. доларів. Зокрема, завдяки благодійним марафонам у Сторожинці та Чернівцях зібрали близько 10 тис. доларів. Решта – це перерахунки на картку та кошти, передані благодійниками безпосередньо в руки.

Батьки дитини дуже дякують всім за допомогу, всім, хто допомагав у організації та проведенні ярмарку і збору коштів, всім хто долучився до благодійної акції.

Волонтери закликають всіх не покладати рук та шукати можливості пошуку коштів, адже для того, щоб врятувати дитину потрібно зібрати ще 46,8 тис. доларів.

Категорія: Важливо Суспільство
Сторожинець.info
МЕНЮ

КОНТАКТИ